0%
לקראת ציון הטבח

זאת ההנחייה המיוחדת של מ"מ נשיא ביהמ"ש העליון

החלטה זו משקפת את המאמצים של מערכת המשפט להתאים את עצמה לצרכים הרגשיים והלאומיים של החברה הישראלית בעקבות האירועים הטראגיים • היא מדגישה את החשיבות שמייחסת המערכת לזיכרון הקורבנות ולתמיכה במשפחות שאיבדו את יקיריהן

יצחק כהן
2 תגובות
זאת ההנחייה המיוחדת של מ"מ נשיא ביהמ"ש העליון
השופט עוזי פוגלמן/ צילום: יונתן סינדל/FLASH90

ממלא מקום נשיא בית המשפט העליון, השופט עוזי פוגלמן, הוציא היום (רביעי) הנחיה לבתי המשפט בישראל להתחשב בבקשות לדחיית דיונים ביום 7 באוקטובר. החלטה זו באה בעקבות פניות רבות שהתקבלו מאנשי מקצוע במערכת המשפט, המבקשים להשתתף באזכרות ואירועי זיכרון לקרובי משפחה ומכרים שנרצחו באירועי הטרור של אוקטובר שעבר.

ההנחיה ניתנה לאחר פנייה של לשכת עורכי הדין בדרום, אשר העבירה את בקשותיהם של עורכי דין, פרקליטים ואחרים במערכת המשפט. בהנחייתו, הדגיש השופט פוגלמן את הרגישות הרבה הנלווית ליום זה, וביקש מנשיאי בתי המשפט השונים להתחשב במגוון הבקשות הקשורות לכך.

יושב ראש לשכת עורכי הדין במחוז דרום, עורך הדין אלעד דנוך, הביע שביעות רצון מההחלטה. הוא ציין כי יום זה מהווה "נקודת ציון לאומית כואבת" שראוי להקדישה כולה לזכרם של הנרצחים והנופלים. דנוך הדגיש את חשיבות הצעד, שיאפשר לרבים להשתתף בטקסי יום הזיכרון ומבטא את ההכרה בערכו הלאומי של היום עבור כלל החברה הישראלית.

החלטה זו משקפת את המאמצים של מערכת המשפט להתאים את עצמה לצרכים הרגשיים והלאומיים של החברה הישראלית בעקבות האירועים הטראגיים. היא מדגישה את החשיבות שמייחסת המערכת לזיכרון הקורבנות ולתמיכה במשפחות שאיבדו את יקיריהן.

הכתבה עניינה אותך?

31%
69%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.