0%
בתמורה למערכות

מתקפל? נתניהו הבטיח לביידן שלא לתקוף את הכור הגרעיני

בשיחה האחרונה בין נתניהו לביידן חל "ריכוך" בהשקפתו של נתניהו, והוא הבטיח לביידן כי ישראל תימנע מתקיפת מתקני גרעין ונפט באיראן • כן הבטיח שלא לתקוף בביירות

דודי סגל
תגובה אחת
מתקפל? נתניהו הבטיח לביידן שלא לתקוף את הכור הגרעיני
ראש הממשלה בנימין נתניהו בבית הלבן עם הנשיא ביידן. צילום: עמוס בן גרשום/לע"מ

לאחר שנתניהו שוחח עם הנשיא ג'ו ביידן החליט הנשיא להעביר את מערכות ההגנה THAAD, כך דווח בוושינגטון פוסט. THAAD מסוגלת ליירט טילים בליסטיים ושיוט בטווחים שונים, הן בתוך האטמוספירה והן מחוצה לה.

לפי שני גורמים רשמיים ששוחחו עם העיתון האמריקאי, בשיחה האחרונה בין נתניהו לביידן חל "ריכוך" בהשקפתו של נתניהו, והוא הבטיח לביידן כי ישראל תימנע מתקיפת מתקני גרעין ונפט באיראן, כן הבטיח שלא לתקוף בביירות.

מקור בכיר שמעורה בפרטים מסרה לעיתון כי השניים הגיעו להבנה כי "המתקפה המוגבלת תצא לפועל לפני יום הבחירות, מתוך הבנה שתקיפה כזו היא מחויבת המציאות". היא הבהירה: "זו תהיה פעולה אחת מתוך סדרת פעולות מתוכננות".

לשכתו של נתניהו מסרה בתגובה לפרסום כי "אנו מקשיבים לדעות של הממשל האמריקאי, אך נקבל את ההחלטות הסופיות שלנו על בסיס האינטרסים הלאומיים של ישראל".

הכתבה עניינה אותך?

29%
71%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture