0%
בדרך לסיום המלחמה?

ישראל שוקלת הפסקת אש בצפון כדי להימנע מהחלטה במועצת הביטחון

האפשרות להפסקת אש נשקלת עקב ההערכה כי מועצת הביטחון תקבל החלטות שעלולות לסבך את ישראל • במקביל ממשל ביידן מפעיל על ישראל לחצים כבדים לסיים את המלחמה

שוקי כץ
אין תגובות
ישראל שוקלת הפסקת אש בצפון כדי להימנע מהחלטה במועצת הביטחון
צילום/עמןס בן גרשון לע"מ

ישראל בוחנת ברצינות אפשרות להסכם הפסקת אש מוגבלת בזמן עם חיזבאללה בגבול הצפון. היוזמה המדינית מתגבשת על רקע חששות כבדים בקרב מקבלי ההחלטות בירושלים מפני החלטה אפשרית של מועצת הביטחון של האו"ם, שעלולה להגביל משמעותית את חופש הפעולה המבצעי של ישראל.

ההערכות בישראל מעלות תרחיש לפיו מועצת הביטחון עשויה לקדם בקרוב החלטה שתדרוש הפסקה מיידית של הלחימה ברצועת עזה וכן הטלת מגבלות משמעותיות על פעילות צה"ל בכל הזירות

החשש מתעצם במיוחד לאור הלחץ המדיני חסר התקדים שמפעיל ממשל ביידן על ישראל בשבועות האחרונים, במטרה למנוע הסלמה נוספת בחזית הצפונית.

גורמים בכירים בירושלים מביעים חשש שארצות הברית עלולה להימנע הפעם משימוש בזכות הווטו שלה במועצת הביטחון. ההערכה היא כי המורכבות המדינית והלחצים הבינלאומיים צפויים להימשך ואף להתעצם גם לאחר כניסתו של דונלד טראמפ לבית הלבן.

הכתבה עניינה אותך?

85%
15%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture