0%
המסר הישראלי לצרפת

"לא נקבל הפסקת אש שאינה כוללת את שחרורם של בני הערובה"

שר החוץ גדעון סער למקבילו הצרפתי: הסכם בגבול לבנון לא מספיק, צריך להבטיח שייאכף • הוא גם הזהיר מפני הכרה חד צדדית במדינה פלסטינית

דודי סגל
אין תגובות
"לא נקבל הפסקת אש שאינה כוללת את שחרורם של בני הערובה"
גדעון סער. צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90

שר החוץ גדעון סער שוחח היום (ה') עם מקבילו שר החוץ של צרפת ז'אן-נואל בארו בנוגע לניסיונות ההסדרה בלבנון.

השר סער ציין כי ישנם התקדמות ורצון להגיע להסדר שיאפשר לתושבי הצפון לשוב לבתיהם בבטחה. השר ציין כי השגת ההסכם אינה מספיקה, אלא יש להבטיח את מימושו בשטח ולאכוף את אי חזרת 'חיזבאללה' לקרבת הגבול עם ישראל ולמנוע התחמשות ובניין כוח עתידי של ה'חיזבאללה' דרך הגבול הסורי או בדרכים אחרות. השר ציין כי לקהילה הבינ"ל יש תפקיד לפעול לכך שלבנון תחזור להיות שייכת לעם הלבנוני ולא למשטר האיראני.

בנושא האיראני אמר שר החוץ הצרפתי כי הם מובילים מאמץ להעברת החלטה במועצת המנהלים של הסוכנות הבין-לאומית לאנרגיה אטומית שתכונס בשבוע הבא ושתדרוש דו״ח מפורט על ההפרות האיראניות של מחויבויותיה לפי הסכם הגרעין. השר סער הדגיש כי יש לנקוט פעולה מידית ובלתי מתפשרת מאחר וברקע נשמעים כיום הקולות באיראן הקוראים לפרוץ לפיתוח נשק גרעיני. סער הגדיר את התגרענות איראן כסכנה מספר אחת לביטחון ישראל והמזרח התיכון כולו.

לגבי רצועת עזה, הדגיש השר סער את העקרון לפיו ישראל לא תקבל הפסקת אש שאינה כוללת את שחרורם של בני הערובה.

סער הדגיש עוד את התנגדות ישראל לצעדים חד צדדיים של הכרה במדינה פלסטינית כמו גם לצעדים אחרים במוסדות בינ״ל שמטרתם לפגוע בישראל ובזכותה להגנה עצמית.

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.