0%
להשכיחם תורתך

הגר"י אזרחי זעק: "גוזרים נגד התורה, שלא יגזרו נגד ברית מילה"

ערב חנוכה מאות מוהלים התכנסו בראשות גדולי ישראל, שציינו את הזכות הגדולה של המוהלים בעבודת הקודש: "אתם זוכים לראות יום יום את אליהו הנביא" • הגר"י אזרחי זעק: "גוזרים נגד עולם התורה, שלא יגיעו גם לגזור נגד ברית מילה"

חיים גפן
תגובה אחת
צילום רפאל פקנייב

מאות מוהלים התכנסו למעמד מיוחד לחיזוק מצוות מילה. במעמד נטלו חלק הראש"ל הגר"ד יוסף, הגר"י אזרחי ר"י מיר, חבר המועצת הגר"ר אלבז, הגר"מ בן שמעון רבה של בני ברק, הגר"א עפג'ין, הרה"ר הגר"ד לאו, הרה"ג רבי צבי רונזטל אב"ד זיו יהודה ק. הרצוג, יוזם הכינוס הגאון רבי נתנאל דוד ספטי יו"ר איגוד המוהלים העולמי הפועל לגיבוש המוהלים, ובהשתתפות פרופסורים מנהלי מחלקות רבים.

גדולי ישראל בדבריהם ציינו את הזכות הגדולה של המוהלים בעבודת הקודש, "אשריכם שאתם זוכים יום יום לפגוש את אליהו הנביא ומכניסים עוד ועוד יהודים תחת כנפי השכינה", אמרו גדולי ישראל.

הגר"י אזרחי בדבריו בכינוס אמר "היום גוזרים עלינו גזירות נגד עולם התורה, אנו תפילה שלא נגיע למצב של גזירות על ברית המילה, אתם אלה שמוסרים נפש להכניס עוד ועוד יהודים תחת כנפי השכינה".

הראשון לציון הגאון רבי דוד יוסף בדבריו אמר "תפקיד של כל מוהל ומוהל לקדש שם שמיים, יש הרבה רחוקים שהמקום היחיד שנפגשים עם הדת זה בברית מילה, לכן עליכם לנהוג בנקיות בהיגנה וברגישות. לקדש שם שמיים בהתנהגות שלכם"

כמו"כ נשא דברים שר הדתות מיכאל מלכיאלי שאמר כי יפעל לעשות הכל תחת משרד הדתות לחיזוק המוהלים בישראל.

בסיום נשא דברים הגר"נ ספטי, עם מצגת מרהיבה על מומים מולדים ומקרים נדירים בעולם הרפואה הקשורה למוהלים, בדבריו ציין את הפעילות הענפה והחיבור המיוחד בין כלל המוהלים בארץ ובעולם.

צילום: רפאל פקנייב

הכתבה עניינה אותך?

60%
40%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    דיווח על וידאו

    שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד.
    תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.

    מהי הבעיה?