0%
שיא הצביעות

צרפת בגינוי חריף לישראל על תקיפת בית חולים ברצועה

צרפת שוב מגנה את הפעולות של צה"ל בעזה, ודורשת "להפסיק את ההתקפות על בתי החולים" • בבית החולים שהותקף הסתתרו 240 מחבלי חמאס • "דורשים הפסקת אש מיידית"

אלי שפירא
2 תגובות
צרפת בגינוי חריף לישראל על תקיפת בית חולים ברצועה
נשיא צרפת עמנואל מקרון | צילום: דוברות הקרמלין

בהודעה רשמית לעיתונות הביע הממשל הצרפתי את דאגתו העמוקה לגבי גורלו של מנהל בית החולים, וכן לגורל המטופלים והצוותים הסיעודיים. בהודעה הרשמית, לא הייתה כל התייחסות או הבעת דאגה לשבויים הישראליים הנמקים בעזה.

צרפת מגנה את התקיפות הישראליות בבית החולים כמאל עדוואן בעזה, שם נעצרו 240 מחבלים, ריכוז המחבלים הגדול ביותר שנתפס מאז תחילת המלחמה.

הממשל בפריז הודיע לישראל כי היא נדרשת לכבד את המשפט ההומניטארי הבינלאומי, המעניק הגנה מיוחדת לתשתיות בתי החולים.

הגינוי החריף הגיע לאחר הפעולות הצבאיות שביצע צה"ל נגד מספר בתי חולים ברצועת עזה, בפרט בית החולים כמאל עדוואן ששימש מקום שהיה ומסתור למאות מחבלי חמאס ברצועה. המחבלים חשבו שיהיו מוגנים בתוך מבנה בית החולים, אולם ישראל ממשיכה להעביר מסר כי אף מחבל אינו מוגן.

הכתבה עניינה אותך?

67%
33%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture