0%
חטא על פשע

התושבים חוששים: צה"ל מצמצם את הלוחמים בכיתות הכוננות

החל משבוע הבא: יוקטן מספר הלוחמים בכיתות ביישובים סמוכים לעזה • מפקד כיתת הכוננות של היישוב יתד וסגן הרבש"ץ: "לא יהיה מענה בשעת חירום לכלל האיומים"

יענקי גולדן
אין תגובות
התושבים חוששים: צה"ל מצמצם את הלוחמים בכיתות הכוננות
גדר הגבול בין ישראל לעזה. צילום: עבד רחים חטיב/פלאש 90

צה"ל הודיע היום (יום רביעי) למספר יישובים הסמוכים לגדר המערכת בעזה ומרוחקים מספר קילומטרים בלבד מגדר הגבול עם מצריים כי החל מהשבוע הבא, מספר הלוחמים של כיתות הכוננות יוקטן בחצי.

ביישוב יתד הנמצא ארבעה קילומטרים מעזה ומרחק דומה ממצרים אמרו כי מדובר באיוולת שעלולה לעלות בחיי אדם "מושב יתד הממוקם בסמוך לרצועת עזה ולמצרים הותקף בשביעי לאוקטובר והתמודד עם חדירות מחבלים, המושב, שאיבד אמון במערכת הצבאית, בונה את עצמו להתגוננות ומתן מענה ביטחוני לקהילה והגנה על הבית אך למרבה הפלא מופלה לרעה מבחינת משאבים צבאיים – בעוד יישובים סביבו סווגו כליבה קדמית, הרמה הגבוהה ביותר של הקצאת משאבים מושב יתד מסווג כליבה בלבד" אמרו ביתד.

בימים האחרונים הנהלת המושב פנתה לצבא בדרישה לשינוי החלטה לשינוי הסיווג לגביהם אך לטענתם הצבא וגורמי הביטחון לא נתנו תשובה. "יתרה מכך וכמו להוסיף חטא על פשע – הצבא הודיע למושב יתד שבתאריך ה15.1 יוקטן מספר הלוחמים בכיתת הכוננות וזאת בזמן שהמלחמה ברצועת עזה נמשכת לרבות ירי טילים ורקטות ופעילות צה"ל עדיין רחוקה מלהסתיים. כוחו הצבאי של חמאס פעיל ופעילות פח"עית חדשה מתוך שטח ישראל ע"י רחפנים מתרגשת לפתחנו" טענו במושב.

מפקד כיתת הכוננות וסגן הרבש"ץ אייל כהן אומר – "המשימה שהצבא נותן לנו היא להגן על המושב. אך בגלל ריבוי האיומים לא יהיה ניתן לתת מענה אמיתי לתושבים בשעת חירום, כשכיתת הכוננות תוקטן ושהיא אינה מגוייסת לזמינות מידית", "מה שחוינו ב7.10" אומר כהן, "חידד וחיזק אצלנו את ההבנה שאנחנו חייבים להיות כח גדול, חזק וזמין עם אמצעי המיגון והתקיפה המלאים."

מהנהלת המושב נמסר: "אנחנו נמצאים היום בעליית מדרגה מאז ה7.10. חזרנו לימים שלפני ה7.10 ונראה שאין הפקת לקחים מוסדרת ותקינה. הכוח שהיה בפועל בזמן אמת להגן על היישוב זה כיתת הכוננות. איך ניתן לדרוש מהתושבים לחזור שבפועל הכוח הולך ומצטמצם? יש לעבות את הכוחות כיתת הכוננות ולתת גיבוי נוסף. אנחנו עדיין בזמן מלחמה ואי אפשר לראות את זה אחרת. אנחנו מבינים שבסוף מי שיגן בזמן אמת זה מי שיהיה נוכח בישוב ועל זה צריך לתת את הדעת כחלק מהפקת הלקחים מאז ה7.10".

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture