צוות רב-תחומי של מומחי תזונה ורפואה פיתח פרוטוקול ייעודי לטיפול בחטופות המשוחררות, המתמקד בהחזרה הדרגתית ובטוחה לתזונה מאוזנת, התוכנית כוללת מעקב רפואי צמוד, תוספי תזונה חיוניים והנחיות מפורטות להמשך השיקום התזונתי, במטרה למנוע סיבוכים אפשריים ולהבטיח החלמה מיטבית.
עם קליטתן במתקן צה"לי, החל יישום תוכנית הטיפול התזונתי המדורג. בשלב הראשון קיבלו החטופות ארוחה קלה הכוללת תה ממותק, ביסקוויטים ורסק תפוחים, לצד תוסף תיאמין (ויטמין B1) בכמות של 100 מ"ג, מומחי התזונה מדגישים את חשיבות התיאמין במניעת סיבוכים נוירולוגיים, ובמיוחד בהגנה מפני תסמונת ורניקה-קורסקוף, העלולה לגרום לנזק מוחי. כמו כן, הוויטמין חיוני למניעת תסמונת הזנה מחדש, מצב מסכן חיים המתאפיין בהפרעות אלקטרוליטיות ולבביות.
משרד הבריאות קבע פרוטוקול מעקב קפדני הכולל בדיקת סימנים חיוניים כל ארבע שעות במהלך היממה הראשונה. המטופלות מסווגות לקבוצות סיכון על פי מדד BMI, כאשר ערכים מתחת ל-16 מוגדרים כסיכון גבוה, תוכנית הטיפול ארוכת הטווח כוללת תוספי ויטמינים מותאמים אישית, כולל ויטמין D לפיצוי על היעדר חשיפה לשמש, וויטמין B12. המטרה היא להגיע לצריכה תזונתית מלאה תוך 5-10 ימים, עם עלייה הדרגתית של 33% מהיעד מדי יום-יומיים.
כל חטופה מקבלת הנחיות מפורטות הכוללות אזהרה: "לאחר תקופה ארוכה של אכילה מועטה, חשוב מאוד לחזור לאכילה שגרתית באופן הדרגתי ומתון ולמנוע תופעות מסכנות העלולות להיגרם מחשיפה מהירה למזון ושתייה", הליווי התזונתי יימשך גם לאחר השחרור מהמרכז הרפואי, כאשר תזונאיות קליניות ימשיכו לעקוב אחר התקדמות השיקום התזונתי ויתאימו את התוכנית בהתאם למדדים הרפואיים.