בפגישת בכירים בקהיר גובש מתווה להפעלת מעבר רפיח, לפי דיווח אתמול (שלישי) בעיתון אשרק אל אאוסט. המתווה כולל ניהול המעבר על ידי הרשות הפלסטינית בפיקוח גורמים בינלאומיים, נמשכים המגעים בין ישראל למצרים בנוגע לאופן הפעלת ציר פילדלפי, כאשר מצרים דורשת נסיגה מלאה של כוחות צה"ל מהאזור והחזרת המצב לקדמותו.
במפגש דיפלומטי בכיר שהתקיים בבירה המצרית השתתפו ראש המוסד דוד ברנע, ראש השב"כ רונן בר, וראש המודיעין הכללי המצרי חסן ראשד. הדיונים התמקדו בשני נושאים מרכזיים: הסדרת הביטחון באזור ציר פילדלפי ואופן תפעול מעבר רפיח, על פי הדיווח בתקשורת הערבית, הושגה הסכמה עקרונית על מתווה חדש, לפיו הרשות הפלסטינית תקבל אחריות על ניהול הצד העזתי של המעבר, תחת פיקוח של גורמים בינלאומיים. עם זאת, טרם נקבע מועד לחידוש פעילות המעבר,יש לציין כי צד זה מעורר תמיהה איך מדינת ישראל מסכימה לתת לרשות הפלסטינת לנהל את מעבר רפיח למרות שזה תחת פיקוח גורמים בינלאומיים שדעתם ידועה נגד הלחימה בעזה.
סלע מחלוקת מרכזי בין הצדדים נותר נושא ציר פילדלפי. גורם מצרי צוטט באומרו כי "המחלוקות הן טכניות ולוגיסטיות והן ייפתרו". לפי אותו מקור, ישראל הציעה לבצע נסיגה חלקית מהציר, הצעה שנדחתה על ידי מצרים הדורשת נסיגה מלאה, במסגרת הדיונים עלתה גם האפשרות לעדכון הסכם המעברים משנת 2005, המסדיר את פעילות המעבר תחת ניהול הרשות הפלסטינית ופיקוח האיחוד האירופי. ההסכם המקורי קובע כי על הרשות הפלסטינית לעדכן את ישראל אודות התנועה במעבר.
במקביל, דווח כי גורמים מצריים ערכו לאחרונה ביקור במעבר רפיח, שם נפגשו עם נציגי חברת "חלה", חברה שלפי תחקיר שפורסם בניו יורק טיימס גבתה סכומים גבוהים מתושבי עזה תמורת יציאה מהרצועה, לאורך השנים שימש המעבר נתיב מרכזי להברחות נשק לרצועת עזה, תופעה שתרמה להתעצמות הצבאית של ארגוני הטרור באזור. המתווה החדש המתגבש נועד, בין היתר, להתמודד עם אתגר זה ולמנוע הישנות מקרים דומים בעתיד.
מלשכת ראש הממשלה נמסר בתגובה לדיווח, הדיווח אינו נכון למרות ניסיונות הרשות הפלסטינית לייצר מצג-שווא כאילו היא שולטת במעבר, לפי ההסכם, כוחות צה״ל עוטפים את המעבר ואין עובר בו ללא בקרה, פיקוח ואישור מראש של צה״ל והשב״כ, הניהול הטכני בתוך המעבר נעשה על-ידי עזתים שאינם חמאס, המאובחנים על-ידי השב״כ, ושמנהלים מתחילת המלחמה שירותים אזרחיים ברצועה כגון חשמל, מים וביוב.
הפיקוח על עבודתם נעשה על-ידי הכח הבין-לאומי EUBAM, המעורבות המעשית היחידה של הרשות הפלסטינית היא חותמת הרשות על הדרכונים, שלפי ההסדר הבין-לאומי הקיים רק היא מאפשרת יציאה של עזתים מהרצועה לכניסה או לקליטה במדינות אחרות, בהודעה שנמסר נראה איזה הסתייגות מסוימת בסיומה כי לשכת ראה"מ מצהירה כי "סידור זה נכון לשלב א׳ במתווה וייבחן בהמשך" זאת אומרת שאין הכחשה גמורה מצד ראש הממשלה על ניהול עתידי של מעבר רפיח ע"י הרשות הפלסטינית.
כשעושים מו"מ עם השטן אז יש פשרות.כשחותכים בלי לדבר אז אין לזה מקום בכלל.וע כעין זה נאמר-לא תכנס בטוען ונטען עם יצר הרע..תגיד לא וזהו.
מי זאת מצרים שתחליט להפציץ את הפרמידות
מדינת ישראל עוד לא הבינה שמצרים זה 7 מיליון באוקטובר הם מכינים את הצבא שלהם בהכל למי??? למדינת ישראל הם יגיעו הפעם לפארק הירקון יעשו שם,על האש
מי מנהל את המדינה רבונו של עולם
פעם האמנתי שה' הוא זה ששומר עלינו
עכשיו אני ממש לא מאמין… אני פשוט רואה בעיניים
שה' שומר עלינו