0%
שעת מבחן

חיזבאללה ישוב להילחם בעקבות החלטת צה"ל שלא לסגת?

ברקע החלטתה של ישראל להמשיך לשהות בדרום לבנון, למרות תום 60 ימי המבחן של הפסקת האש בין ישראל לארגון הטרור חיזבאללה, ביישובי הצפון נערכים בדריכות • גורם מערבי בביירות אמר כי ההערכה היא שחיזבאללה לא יגיב באופן מיידי

יענקי גולדן
אין תגובות
חיזבאללה ישוב להילחם בעקבות החלטת צה"ל שלא לסגת?
לוחמי חטיבה 300 בדרום לבנון. צילום: דו''צ

ברקע החלטתה של ישראל להמשיך לשהות בדרום לבנון, למרות תום 60 ימי המבחן של הפסקת האש בין ישראל לארגון הטרור חיזבאללה, ביישובי הצפון נערכים בדריכות.

כזכור, לשכת ראש הממשלה הודיעה בסוף השבוע שעבר כי "במתווה הפסקת האש בלבנון נקבע כי הנסיגה המדורגת של צה״ל אמורה להתממש בתוך 60 יום. הסעיף נוסח כך מתוך הבנה שתהליך הנסיגה עשוי להימשך מעבר ל-60 הימים. תהליך הנסיגה של צה״ל מותנה בכך שצבא לבנון מתפרס בדרום לבנון ואוכף באופן מלא ואפקטיבי את ההסכם, תוך נסיגת חיזבאללה מעבר לליטני.

מכיוון שהסכם הפסקת האש טרם נאכף באופן מלא על-ידי מדינת לבנון, תהליך היציאה המדורגת יימשך, תוך תיאום מלא עם ארצות-הברית. מדינת ישראל לא תסכן את יישוביה ואזרחיה, ותעמוד על יישום מלא של מטרת הלחימה בצפון – החזרת התושבים לבתיהם בבטחה" נכתב.

ביישובי הצפון טוענים, כי בניגוד להסכם, הסכנה הביטחונית קיימת באם צה"ל יצא מלבנון כפי שנקבע. במקביל, במערכת הביטחונית נערכים לאפשרויות של ניסיונות שונים מצד מחבלי חיזבאללה לפגוע בלוחמים או ביישובים הסמוכים, במידה וצה"ל לא ייסוג, כפי שהודיעה לשכת נתניהו.

בתוך כך, גורם מערבי בביירות שצוטט ב'כאן חדשות' אמר כי ההערכה היא שחיזבאללה לא יגיב באופן מיידי על ההחלטה הישראלית להשאיר כוחות בדרום לבנון מעבר ל-60 הימים שיסתיימו מחר.

הכתבה עניינה אותך?

95%
5%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture