0%
דרישת שקיפות

ארגון אזרחי תובע חשיפת הסכם החטופים במלואו

עמותת משמר הדמוקרטיה הישראלית הגיש פנייה תקדימית ליועצת המשפטית למשרד ראש הממשלה וליועצת המשפטית לממשלה, תוך דרישה נחרצת לחשוף את ההסכם המלא שנחתם עם חמאס • במרכז הדרישה עומדת האמונה כי האזרחים זכאים להכיר את פרטי ההסכמות שהושגו, וכי שקיפות זו גוברת על שיקולים אחרים

דודי סגל
תגובה אחת
ארגון אזרחי תובע חשיפת הסכם החטופים במלואו
שרשרת מחבלי חמאס בטקס שחרור החטופים. צילום: aiman alhasi/flash90

עמותת משמר הדמוקרטיה הישראלית הגיש היום (ראשון) פנייה תקדימית ליועצת המשפטית למשרד ראש הממשלה, שלומית ברנע-פרגו, וליועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, תוך דרישה נחרצת לחשוף את ההסכם המלא שנחתם עם חמאס. היוזמה מבקשת לאפשר שקיפות מלאה בנושא מורכב ורגיש זה.

הארגון פנה ליועצת המשפטית למשרד ראש הממשלה ולממשלה, בדרישה לפרסם את מלוא המסמכים הכלולים בנספח ב' להחלטת הממשלה. במרכז הדרישה עומדת האמונה כי האזרחים זכאים להכיר את פרטי ההסכמות שהושגו, וכי שקיפות זו גוברת על שיקולים אחרים.

טענת הארגון המרכזית היא כי לא ניתן להסתתר מאחורי טענות ביטחוניות, שכן ראשי חמאס ממילא מכירים את פרטי ההסכם המלא. פרסום המסמכים, לשיטתם, יאפשר מניעת הפצת מידע כוזב, יסייע בגיבוש עמדה ציבורית מושכלת ויחזק את עקרונות הדמוקרטיה הישראלית.

הכתבה עניינה אותך?

83%
17%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture