מליאת הכנסת אישרה בקריאה שניה ושלישית את הצעת החוק להנצחת זכרו של מרן הרב עובדיה יוסף, של חבר הכנסת יוסף טייב. 41 חברי כנסת תמכו בהצעה, ללא מתנגדים או נמנעים.
מוצע לקבוע את הנצחת זכרו של מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל, בין השאר בקביעת יום ציון לזכרו, בקיום פעילויות חינוכיות-ערכיות וטקסים במוסדות המדינה וכן לימוד ופעילויות כאמור בבתי הספר, ככל שיחליט על כך שר החינוך, מתן מלגות למחקר ומתן תמיכות למוסדות ציבור הפועלים להגשמת מטרות הצעת החוק.
עוד מוצע להקים מועצה ציבורית שתייעץ לשר לשירותי דת הממונה על החוק בכל הנוגע ליישומו. בנוסף, מוצע לקבוע במפורש שעיריית ירושלים תהיה רשאית להקים בתחומה תאגיד עירוני שישמש כמרכז הנצחה לפועלו ומורשתו של הרב עובדיה יוסף.
בדברי ההסבר להצעה נכתב: "מרן הרב עובדיה יוסף זצ"ל היה בכיר הרבנים הספרדים בדורו, שימש בתפקיד הרב הראשי הספרדי (הראשון לציון) בשנים 1972 עד 1983. היה מנהיג רוחני, מורה דרך ופוסק שדגל בפסיקותיו במידת החסד. הרב חיבר ספרים רבים והיה חתן פרס ישראל לספרות תורנית. מטרת הצעת החוק המתפרסמת בזה היא להנחיל לדורות את מורשתו, פועלו ופסיקותיו של הרב ולהביא לחינוך הדורות הבאים ברוח חזונו ותרומתו לאחדות ישראל".
יוזם ההצעה, ח"כ יוסף טייב אמר במליאה כי "הנהגתו העצומה של מרן הרב עובדיה הייתה בקונצנזוס. השפעתו הייתה על כל העם היהודי בארץ ובתפוצות. פסיקותיו התורניות, חיבוריו ומכתביו נגעו בכל הנושאים. החל מהסוגיות התורניות עד לשאלות מדעיות. רבבות של לומדי תורה שוקדים על ספריו. כולם ראו בו כאב, מנהיג ורועה נאמן. כפסוק הדור – נגע בכל הסוגיות: החללים, העגונות והאלמנות. מפורסמת דאגתו ליהודי אתיופיה, שנלחם למען עלייתם ארצה. פסיקתו להעלאת יהודי בני הפלשמורה חיזקה מאוד את יהודי אתיופיה. גם בסוגיה זו, שרבים נמנעו מלעסוק בה – מרן עמד בראש המחנה ופסק".
יו"ר ש"ס אריה דרעי נשא גם הוא דברים באופן חריג ואמר: "מרן הוא מורנו ורבנו, אבא שלנו. אני רוצה לשבח מאוד את כל חלקי הבית, כל אחד בסגנונו דיבר בכבוד גדול על הרב. אני לא זוכר הרבה רגעים שהכנסת מתאחדת בצורה כזו. זה מראה עד כמה הגדלות של האיש, של הרב. כולם הרגישו שהרב הוא אבא שלהם. לא לחינם כמיליון איש היו בלוויה שלו. הוא תרם לכל עם ישראל, בכל נקודה הוא נגע. זכרו חייב להישאר לדורי דורות. אני שמח מאוד שהכנסת חוקקה את החוק הזה. אני בטוח שמשרד הדתות יעשה הכול כדי שכל ילד וכל אדם ידע מהי מורשתו של הענק בענקים".
ראש האופוזיציה ח"כ יאיר לפיד ביקש לשאת גם הוא דברים ואמר: "ההערכה הגדולה שאני רוכש לרב עובדיה היא בגלל שהיה לו הדבר שכה חסר היום – היה לו את הכוח להקל. היה לו את הידע והאומץ המוסרי להתיר ולהקל בסוגיות הלכתיות. כך היה בפסיקות שלו למען העגונות, למען הממזרים, כך בהחלטה להעלות לארץ את יהודי אתיופיה. הרב עובדיה אמר שהכי קל להגיד לא. רק בשביל זה לא צריך רבנים גדולים. רבנים גדולים צריך בשביל האומץ להגיד כן. הוא אמר שאלה שתמיד אומרים לא ומתנגדים לכל אפשרות של שינוי הם אלה שלא יודעים מספיק. הם לא למדו מספיק, ובגלל זה הם תמיד מחמירים, כי זו האפשרות הקלה. הרב עובדיה לימד אותנו שההלכה היא טקסט חי של אנשים חיים וכל מה שהטקסט הזה צריך הוא מישהו כמוהו שיידע לקרוא אותו באהבה ובמידה של חסד".
בתוך כך, מרן הראשון לציון הגאון הגדול רבי דוד יוסף שוחח הערב עם יוזמי החוק, השר לשירותי דת, מיכאל מלכיאלי, ועם חבר הכנסת יוסף טייב, ובירך אותם על אישור החוק. במהלך השיחה ציין הראשון לציון את החשיבות ההיסטורית והערכית שבהנצחת מורשתו של מרן רבנו עובדיה יוסף זצוק"ל, אשר פעל כל חייו למען חיזוק התורה, פסיקת ההלכה ואחדות עם ישראל.
"זכות גדולה היא להנציח את דמותו ופועלו של מרן זצוק"ל, ולהנחיל את מורשתו הרוחנית לדורות הבאים," אמר הראשון לציון שאמר כי: "החוק הזה אינו רק מפעל הנצחה, אלא מהלך חינוכי מהמעלה הראשונה. הוא יבטיח שהדורות הבאים גם בציבור הרחב יזכו להכיר את חזונו העצום של מרן זצוק"ל, את תרומתו האדירה לאחדות ישראל, ואת פסקיו שהאירו דרך לדורנו."
מרן הראשון לציון סיכם את דבריו: "היוזמה החשובה הזו היא זכות גדולה לכל המעורבים בה, והיא נושאת בשורה משמעותית לחיזוק הערכים שעליהם עמד מרן זצוק"ל – תורה, אהבת ישראל, ואחדות