0%
"מה שהיה, לא יהיה"

שירות בתי הסוהר משנה מדיניות כלפי המחבלים הכלואים

הודעה נחרצת של נציב שירות בתי הסוהר מציבה גבולות חדשים בטיפול במחבלים וכלואים ביטחוניים • רב-גונדר קובי יעקובי, הבהיר באופן חד-משמעי כי "מה שהיה – לא יהיה"

יענקי גולדן
אין תגובות
שירות בתי הסוהר משנה מדיניות כלפי המחבלים הכלואים
פשיטה של שב"ס בבית הכלא

מהלך חסר תקדים מסמן נקודת מפנה במדיניות שירות בתי הסוהר כלפי אסירים ביטחוניים. הודעה נחרצת של נציב שירות בתי הסוהר מציבה גבולות חדשים בטיפול במחבלים וכלואים ביטחוניים. נציב שירות בתי הסוהר, רב-גונדר קובי יעקובי, הבהיר באופן חד-משמעי כי תנאי הכליאה של האסירים הביטחוניים עברו שינוי מהותי. "מה שהיה – לא יהיה", אמר יעקובי, המדגיש גישה של "המינימום החוקי – המקסימום ההרתעתי".

במהלך טקס חנוכת כלא חדש, סקר יעקובי את מורכבות המצב הביטחוני ואת ההשלכות הצפויות. הוא צופה עלייה במספר הכלואים עקב פעילות צה"ל ביהודה ושומרון, תוך הדגשת המחויבות המלאה של שירות בתי הסוהר.

בהתייחסו למבצע שחרור המחבלים, הדגיש יעקובי את הנחישות התפעולית: "לא אפשרנו שום ביטוי של שמחה למחבלים". הוא הבהיר כי התאים שהתפנו לא ישמשו לאסירים פליליים, אלא יקלטו מחבלים חדשים שייעצרו במסגרת פעילות צה"ל. עם זאת, מתחים בינלאומיים עולים: הצלב האדום העלה טענות על אופן הטיפול במשוחררים, בטענה כי שיטות הליווי פוגעות בכבודם.

הכתבה עניינה אותך?

98%
2%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture