טראמפ יחתום היום (שני) על צו נשיאותי שמורה על יציאת ארה״ב ממועצת זכויות האדם של האו״ם והפסקת המימון לאונר״א, לדבריו הארגון לא הגשים את מטרתו וממשיך לשמש כגוף מגן על מדינות המבצעות הפרות זכויות אדם נוראיות. כך נחשף באתר 'פוליטיקו' האמריקני.
הנשיא דונלד טראמפ צפוי היום אחר הצהריים להוציא צו ביצוע את ארה"ב ממועצת זכויות האדם של האו"ם ואוסר על מימון עתידי של סוכנות הסיוע של האו"ם לעזה, כך פורסם בפוליטיקו. במסמך של הבית הלבן נכתב כי המועצה ״הוכיחה הטיה עקבית נגד ישראל, והתמקדה בה באופן בלתי הוגן ובלתי פרופורציונלי בהליכי המועצה".
יצויין כי ממשל ביידן השהה את המימון לאונר"א בעקבות דיווחים על כך כי אנשי הארגון היו מעורבים במתקפה של חמאס על ישראל בשביעי באוקטובר. האו"ם אף פיטר כמה אנשי צוות בקיץ שעבר לאחר שחקירה פנימית גילתה שהם היו מעורבים בתקיפה.
נציין כי מ"מ שגרירת ארצות הברית באו"ם, דורותי שיאה, אמרה לפני מספר ימים בדיון של מועצת הביטחון של האו"ם על המצב במזרח התיכון: "זהו שיקול דעתה הריבוני של ישראל לסגור את משרדי אונר"א בירושלים. ארצות הברית תומכת ביישום החלטה זו. ההגזמה מצד אונר"א לגבי השפעת החוקים ורמיזה כי הם יביאו לעצירת כלל הסיוע ההומניטרי היא בלתי אחראית ומסוכנת.
נדרש שיח מעמיק ומאוזן על דרכים להבטיח שהסיוע ההומניטרי והשירותים החיוניים יימשכו ללא הפרעה. עבודתה של אונר"א נפגעה ואמינותה הועמדה בסימן שאלה בשל הקשרים שנחשפו בין אנשי אונר"א לחמאס בעקבות מתקפת חמאס ב-7 באוקטובר".
בתוך כך, שר ירושלים ומסורת ישראל, מאיר פרוש הגיב הערב ואמר: "ההחלטה של הנשיא טראמפ להפסיק את המימון לאונר"א, שמצטרפת לגיבוי הנרחב של הממשל האמריקאי להפסקת פעילות אונר"א במזרח ירושלים, מבהירה לעולם שתם עידן אונר"א. ירושלים היא בריבונות ישראלית, וככזו, רק הממשלה והעירייה ישרתו את התושבים בה".
שגריר ישראל לאו"ם דני דנון בתגובה לצו הנשיאותי של הנשיא טראמפ בנוגע למועצת זכויות האדם של האו"ם ואונר"א: "אני מודה לנשיא טראמפ על החלטתו המוצדקת לחתום על צו פרישה ממועצת זכויות האדם של האו״ם והפסקת מימון אונר״א.מועצת זכויות האדם לא מקדמת זכויות אדם זה מכבר – היא מקדמת אנטישמיות קיצונית באופן אובסיסיבי. אונר״א נהפכה לרשות טרור שנשלטת על ידי חמאס במסווה של סוכנות הומניטרית. כל דולר שמגיע לאונר"א מסייע לטרור."