0%
שובר שוויון בקרב

החידוש האיראני: הסבה מספינת משא לנושאת כטב"מים

האיראנים הסבו ספינת משא ישנה אל נושאת כטב"מים בעלת מסלול המראה באורך 180 מטרים • לספינה יכולת נשיאה של 60 כלי טיס לא מאוישים מסוגים שונים ובעלת יכולת מוגבלת גם להמראת מסוקים

יענקי גולדן
אין תגובות

הצי האיראני של משמרות המהפכה השיק היום (חמישי) ספינה מסוג חדש לגמרי, שלא נראתה בפומבי עד כה. האיראנים הסבו ספינת משא ישנה אל נושאת כטב"מים בעלת מסלול המראה באורך 180 מטרים, ממנו יכולים להמריא מסוקים וכלי טיס לא מאוישים. סוכנות הידיעות האיראנית המקורבת למשמרות המהפכה חשפה את קהלת הספינה על ידי משמרות המהפכה.

על פי הדיווח הספינה נכנסה לתהליך השקה ותחל להשתתף בתרגילים ומבחנים כבר בימים הקרובים. ממשמרות המהפכה נמסר כי הספינה "תספק יכולות שלא היו לאיראן בעבר". הספינה נקראת "השאהיד בשטי" על שם מוחמד בשטי, אימאם איראני שנחשב למי שהיה יד ימינו של האייתולה חמינאי. הספינה שימש בעבר כספינת סחר, ונבנתה במקור לנשיאת מכולות וסחורות. האיראנים שינו את מרכבי הספינה, התאימו לה מסלול המראה באורך של 180 מטרים.

על פי המידע שנמסר לסוכנות הידיעות לספינה יכולת נשיאה של 60 כלי טיס לא מאוישים מסוגים שונים ובעלת יכולת מוגבלת גם להמראת מסוקים מפקד הצי האיראני מסר במעמד מסירת הספינה כי "איראן לא מחפשת לאיים על אף שלטון שאנחנו מכירים בו כלגיטימי, אך לא נכנע לאף כוח בעולם, הספינה הזו מחזקת את היכולת שלנו לעמוד על עקרונותינו".

הכתבה עניינה אותך?

44%
56%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

דיווח על וידאו

שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד.
תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.

מהי הבעיה?