עם שובו של ראש הממשלה נתניהו מביקורו בוושינגטון, צפויה סדרת דיונים משמעותיים בממשלה ובקבינט, כשברקע המחלוקת סביב הקמת ועדת חקירה לאירועי המלחמה והמשך המגעים בנושא השבויים. המתיחות בין הדרג המשפטי והפוליטי מתחדדת על רקע עמדתה הנחרצת של היועצת המשפטית לממשלה בעד הקמת ועדת חקירה ממלכתית, בעוד ראש הממשלה מתנגד להקמתה.
במוקד ההתפתחויות המדיניות עומדת ישיבת הממשלה החריגה שתתקיים הערב (ראשון), בהשתתפות היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה. הדיון יתמקד בסוגיית ועדת החקירה הממלכתית, נושא שהגיע לפתחו של בג"ץ. בהרב מיארה, שתיקח חלק בדיון באופן חריג, מחזיקה בעמדה כי ועדה ממלכתית היא האפשרות החוקית היחידה לבחינה מעמיקה של אירועי המלחמה, בעוד ראש הממשלה נתניהו מבכר ועדת חקירה ממשלתית שתוקם רק לאחר תום הלחימה.
במקביל, ביום שלישי הקרוב בשעה 19:00 יתכנס הקבינט לדיון בשלב השני של עסקת השבויים. על פי הדיווחים, שר האוצר בצלאל סמוטריץ' צפוי להביע התנגדות למתן מנדט לדיון בשלב ב' של העסקה. מנגד, גורמים בקבינט מעריכים כי נתניהו יטען לשינוי במשמעות השלב השני לאור חילופי הממשל בארצות הברית, ויציג תמיכה אמריקנית בסיום שלטון חמאס.
בתוך כך, גורם מדיני מסר אמש כי ראש הממשלה הורה על שיגור משלחת משא-ומתן לדוחה לצורך דיון בהיבטים הטכניים של ההסכם. המשלחת תכלול את מתאם השבויים-והנעדרים, גל הירש, בכיר השב"כ, מ', ונציגים נוספים מהמוסד, השב"כ וצה"ל.
על פי הערכות במערכת הפוליטית, הדיון הערב בנושא ועדת החקירה צפוי להיות טכני באופיו, ולא תתקיים הצבעה על הקמת ועדת חקירה ממלכתית.