עבדאללה מלך ירדן צפוי להיפגש היום (שלישי) עם נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, הפגישה המתוכננת בין מנהיגי המדינות מתקיימת על רקע חילוקי דעות משמעותיים בנוגע להצהרת טראמפ על הגירת תושבי רצועת עזה לירדן , כאשר ירדן מביעה התנגדות נחרצת לקבל לארצם תושבי עזה. הממלכה ההאשמית, המתמודדת עם אתגרים דמוגרפיים מורכבים ותלויה בסיוע אמריקאי שנתי של 1.5 מיליארד דולר, ניצבת בפני דילמה מדינית משמעותית נוכח לחצים אמריקאיים גוברים.
יחסי ירדן-ארה"ב עומדים במבחן חסר תקדים בעקבות יוזמות חדשות שהציג הממשל האמריקאי. במוקד המחלוקת עומדת תוכנית אמריקאית להסדרים אזוריים, אשר לדברי גורמים מדיניים בכירים, עלולה לערער את היציבות הדמוגרפית בממלכה ההאשמית. הרגישות המיוחדת של ירדן נובעת ממציאות דמוגרפית מורכבת, כאשר למעלה ממחצית מאוכלוסייתה המונה 11 מיליון תושבים מורכבת מאוכלוסייה פלסטינית. מומחים טוענים כי שינויים דמוגרפיים נוספים עלולים להעמיק את האתגרים הקיימים.
פול סאלם, סגן הנשיא למעורבות בינלאומית במכון המזרח התיכון בוושינגטון, הדגיש בראיון ל'ניו יורק טיימס': "המלך עבדאללה לא יכול להצטרף לזה… הוא לא יכול לשרוד את הרעיון שהוא משתף פעולה על טיהור אתני של פלסטינים". בתגובה לשאלה בדבר אפשרות להפסקת הסיוע למדינות ערב אם לא יסכימו לקבל את תושבי עזה, הנשיא טראמפ השיב: "כן, יכול להיות, למה לא?". איום זה מהווה מנוף לחץ משמעותי על ירדן, המסתמכת באופן ניכר על הסיוע האמריקאי.
מקורות דיפלומטיים מציינים כי המלך עבדאללה, הידוע בקשריו ההדוקים עם ממשל ארה"ב, צפוי להעלות בפגישה את חששותיה של הממלכה מפני השלכות אפשריות של תוכניות ההגירה האמריקאית, על פי ה'טיימס', בניגוד למדינות אחרות באזור הנהנות מהכנסות נפט משמעותיות, ירדן תלויה במידה רבה בתמיכה האמריקאית. המלך עבדאללה השקיע מאמצים רבים בטיפוח יחסים קרובים עם הממשל האמריקאי, ונוהג להיות המנהיג הערבי הראשון הנפגש עם כל נשיא אמריקאי חדש.