0%
חוזרים להילחם?

נערכים לכל תרחיש: צה"ל מגייס מילואים ומתגבר כוחות בעזה

בהתאם להערכת המצב וההחלטה על העלאת הכוננות והמוכנות בגזרת פיקוד הדרום, בצה"ל הוחלט על תיגבור כוחות נרחב נוסף, לרבות גיוס מילואים • נתניהו: "הנחיתי לצבור כוחות בתוך רצועת עזה ומסביב לרצועה"

יענקי גולדן
אין תגובות
טנק צה"לי סמוך לעזה. צילום: חיים גולדברג/פלאש 90

נמשך הלחץ על חמאס, שהודיע אתמול כי החליט להקפיא את שחרור החטופים שאמורים לצאת לחופשי בשבת הקרובה, במסגרת עסקת הכניעה בין ישראל לארגון הטרור ואשר כוללת בין היתר שחרור חטופים.

דובר צה"ל מעדכן כי בהתאם להערכת המצב וההחלטה על העלאת הכוננות והמוכנות בגזרת פיקוד הדרום, הוחלט על תיגבור כוחות נרחב נוסף, לרבות גיוס מילואים. בצה"ל אומרים כי "תגבור הכוחות וגיוס המילואים נעשה לטובת היערכות לתרחישים השונים".

בתוך כך, מוקדם יותר אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו, בתום ישיבת הקבינט שארכה כארבע שעות, כי "לאור הודעת החמאס על ההחלטה שלו להפר את ההסכם ולא לשחרר את החטופים שלנו, הנחתי אמש את צה"ל לצבור כוחות בתוך רצועת עזה ומסביב לרצועת עזה. הפעולה הזו מתבצעת בשעות אלה. היא תושלם בזמן הקרוב ביותר".

נתניהו הבהיר עוד כי "אם חמאס לא יחזיר את חטופינו עד שבת בצהריים – הפסקת האש תיפסק, וצה"ל יחזור ללחימה עצימה עד להכרעה סופית של החמאס".

נציין כי ההודעה על תגבור הכוחות מגיעה לאחר שבימים האחרונים שוחררו מרצועת עזה גם אוגדת המילואים 99 וגם חטיבת המילואים הראל. בתוך כך, בפיקוד הדרום הודיעו על עוצר יציאות ללוחמים בפיקוד הדרום כחלק מהערכות לחידוש הלחימה במידה וההסכם יקרוס. ההחלטה התקבלה כבר אתמול, אחרי הנחיית שר הביטחון לצה"ל לפיה עליו "להיערך ברמת הכוננות הגבוהה ביותר לכל תרחיש בעזה ולהגנה על היישובים".

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.