עשרות מטפלים ופסיכולוגים חרדיים התאספו למפגש יוצא דופן במטרה לערוך סיעור מוחות סביב הנושאים המעסיקים את קהילת המטפלים והמטפלות במגזר החרדי. הערב המיוחד התקיים בחסות מחלקת בריאות הנפש של "עזר מציון" שנותן בית לפסיכולוגים החרדיים ומספק מטריית שירותים רחבה למתמודדי הנפש ולבני משפחותיהם, ולזכרו של הרב ישי שליף ז"ל מראשוני הפסיכולוגים החרדיים.
הערב המיוחד לזכרו של הפסיכולוג הרב ישי שליף ז"ל נערך בסימן המהפך שהוביל בהחדרת ערכים של טיפול מקצועי בקהילה החרדית, תוך פתיחות לשיתופי פעולה וחיבורים עם גורמים נוספים בקהילה. כמי שהיה מראשוני הפסיכולוגים החרדיים, הרב שליף היה מופת של מקצועיות, והתווה דרך לדור של פסיכולוגים ופסיכולוגיות חרדיים שמטפלים היום במתמודדי נפש בתוך הקהילה.
בזכות פריצת הדרך שהוביל הרב שליף, בשנים האחרונות, לצד המודעות ההולכת וגוברת לטיפול בהתמודדויות נפש, ישנה עליה משמעותית בכמות הפסיכולוגים החרדים אשר צמחו מתוך הקהילה החרדית וחיים בתוכה. מדובר בקבוצה הולכת וגדלה של פסיכולוגים מהתמחויות שונות, אשר מונה כיום מאות פסיכולוגים ופסיכולוגיות אשר עובדים הן בסקטור הציבורי כמו בתי חולים ותחנות לבריאות הנפש, והן בסקטור הפרטי והמגזר השלישי. בעשייה רחבה זו הם מביאים בשורה של ממש בתחום של בריאות הנפש.
במשך הזמן, העבודה הפסיכולוגית בתוך מגוון רחב של ארגונים ובתחומי מומחיות שונים, הולידה צורך להתאחד וליצור קהילה מקצועית אשר מאפשרת את החיבור בין כל אותם פסיכולוגים. כך נולדה קהילת "פסיכולוגית מדברים בחרדית". הקהילה נוסדה במטרה להוות קבוצת השתייכות לפסיכולוגים ומרחב בטוח לעיבוד סוגיות מקצועיות בעלות זיקה לעבודה הפסיכולוגית ולזהותם כפסיכולוגים חרדים בהקשר של העשייה השוטפת. כמו כן להציע עזרה הדדית בהפניות מטופלים בהתאם לסיבת פניה ושיוך גיאוגרפי, בהנגשת ידע מקצועי-תרבותי האחד לשנייה, ויצירת כנסים לנטוורקינג והשתלמויות מקצועיות.
הקהילה נוסדה בשנת 2019 על ידי הגב' ברכה שגב, פסיכולוגית בהתמחות קלינית ומייסדת עמותת "חרדים בלב ובנפש". המנהלים השותפים: שלמה נדלר פסיכולוג תעסוקתי, יוחנן כהן פסיכולוג קליני, ושרה ספקטור פסיכולוגית חינוכית.
עד ממש לאחרונה הקהילה נוהלה בנשיאות והדרכת הרב ישי שליף ז"ל, פסיכולוג בכיר ששימש כראש השירות הפסיכולוגי-חינוכי בעיריית מודיעין עילית ויו"ר הוועדה המקצועית לפסיכולוגיה חינוכית בישראל. הרב ישי שליף ז"ל, שהיה מנהל, מדריך ומורה פורץ דרך למאות פסיכולוגים ופסיכולוגיות, תמיד עודד והוביל שיתופי פעולה משמעותיים בעשייה הפסיכולוגית. הוא האמין בכוחן של שותפויות בהרחבת מעגלי ההשפעה ולסייע לכל אחד ואחת, הן בקהילה החרדית והן מחוץ לה. הרב ישי האמין כי העבודה הפסיכולוגית צריכה להיות עם הקשבה כפולה, עליה מצד אחד להיות בעלת סטנדרטיים מקצועיים גבוהים מאד, ומצד שני עם רגישות והקשבה עמוקה לדופק הרגשי שעולה מהשטח, מתוך הקהילה.
לפני כחודש הרב ישי ז"ל נפטר בחטף, כאשר הוא בשיאו של תנופת עשייה. הפרידה המהירה הותירה רבים מאד באבל, באובדן וחלל גדול שנפער. בד בבד התעורר דחף פנימי לפיתוח והנחלת המורשת שלו, הן בעשייה הטיפולית והן בהרחבת המענים הציבוריים שהיו קרובים לליבו. כך נולד הרעיון למפגש אזכרה שהתקיים במוצ"ש האחרון, בין קהילת הפסיכולוגים לארגון עזר מציון.
במפגש נכחו קהילת הפסיכולוגים ואנשי טיפול מעזר מציון, זאת מתוך הכרה בערך שחיבור כזה יכול להניב. המפגש, שהוקדש לזכר ולעילוי נשמת הרב ישי ז"ל, האיר את דמותו וערכיו, בדגש על חזונו ליצור חיבור בין קהילת הפסיכולוגים לבין גופים נוספים שעוסקים בבריאות הנפש כדוגמת ארגון עזר מציון.
בתחילת המפגש תיאר שלמה נדלר, שהינו תלמיד וחברותא קרובה של הרב ישי ז"ל, את דמותו לאור חלקים נבחרים שלמדו יחד מתוך הספר עלי שור של הרב וולבה זצ"ל, רבו של הרב ישי. התיאור חיזק בכולם את ההכרה כי לרבים מאתנו ישי היווה מודל יוצא דופן לחיקוי, מודל לאפשרות להיות נטוע בקרקע הערכית שלנו כיהודים, ובו זמנית לפרוש את הענפים וכל הצמרת עד כמה שניתן, כדי שיהיה לצל ולרווחה לכמה שיותר אנשים בעולם.
לאחר מכן הוצגו מגוון המענים של עזר מציון באגף לבריאות הנפש, החל מסיוע וייעוץ ראשוני, ועד תהליכי מיצוי זכויות ותמיכה לבני זוג ומשפחות של מתמודדי נפש. הסקירה עזרה לפסיכולוגים ללמוד על מגוון מענים רלוונטיים שכדאי שיכירו מקרוב, ועל האפשרויות ליצירת שיתופי פעולה במתן מענה רחב ושלם יותר עבור מטופליהם. הסקירה הוצגה באמצעות תיאור מקרה מרגש, בו הודגמה המעטפת ההוליסטית והמכבדת שעזר מציון העניקו לאותה משפחה של מתמודד נפש. ברגישות, בכבוד ובדיסקרטיות.
לאחר מכן הציגה אשתו של הרב ישי, הגב' דינה שליף, תיאור מקרה מרגש על חיבור בין מגוון אנשי מקצוע, אשר סייע בצורה מקיפה לנערה מתמודדת נפש בקהילה. המקרה האיר את ההזדמנות שיש בחיבור בין אנשי מקצוע שונים שנמצאים בקשר עם אותו מטופל, ואת ההשפעה הרחבה שניתן ליצור כאשר אנו מגדילים ראש כדי ליצור מעטפת מיטבית עבורו. היא תיארה כיצד תפיסה זו אפיינה גם את גישתו של ישי לפיה כל שירות נפשי צריך להיות רחב ושלם ככל האפשר, זאת תוך שיתוף פעולה בין אנשי מקצוע ממגוון תחומים.
לקראת סיום המפגש, הפסיכולוגים התחלקו לדיונים בשולחנות עגולים, בהם דנו בדרכים ליצירת שיתופי פעולה בין גורמי טיפולי שונים, על האתגרים ודרכי התמודדות שניתן לאמץ.
המפגש שבין עזר מציון לקהילת הפסיכולוגים החרדים הוא לא רק חיבור של שני גופים מקצועיים. מדובר במכפלת כוח משמעותית, שתורמת לחשיבה משותפת ולפיתוח מענים חדשים שיכולים לשפר את המענה הפסיכולוגי המוצע לקהילה החרדית, תוך טיפוח חיבורים חוצי גבולות. מפגש כזה, שהוא פרי רוחו וחזונו של הרב ישי שליף ז"ל, מהווה צעד חשוב בדרך לשיפור השירותים לקהל מתמודדי נפש בקהילה החרדית.