מומחה למזרח התיכון מצביע על פער משמעותי בין המסרים הדיפלומטיים של קטאר לבין פעילותה בשטח, כאשר שר האוצר הקטארי משתתף בכנס נגד מימון טרור במקביל לקשרי המדינה עם ארגונים שונים באזור. מחקר מקיף חושף את מערך ההשפעה הקטארי הכולל השקעות במוסדות אקדמיים מערביים, תקשורת בינלאומית וקשרים עסקיים, תוך שמירה על מערכת יחסים מורכבת עם ארצות הברית.
בראיון בערוץ 14, חשף ד"ר אריאל אדמוני, מומחה למזרח התיכון, תמונה מורכבת של מדיניות החוץ הקטארית. במוקד הדברים עומדת השתתפותו של שר הכספים הקטארי בכנס במינכן תחת הכותרת לא כסף לטרור, בעוד ממשלתו מממנת את החמאס ומקיימת מערכת קשרים ענפה עם גורמים תומכי טרור באזור.
המומחה מצביע על דפוס פעולה שהתגבש מאז שנות התשעים, כאשר קטאר מנסה לשמר תדמית של מתווכת ניטרלית. "לפחות האחרים הם אידיאולוגיים אבל אנחנו יודעים שהם רצחניים, אבל אנחנו לא יודעים עם קטאר אתה לא יודע אף פעם עם מה אתה עובד ומי דוקר אותך מאחורי הגב", מסביר אדמוני.
השפעתה של קטאר מתפרשת גם לתחום האקדמי. כך למשל, שלוחת אוניברסיטת ג'ורג'טאון בקטאר שימשה במה להרצאות ביקורתיות כלפי מדיניות ארצות הברית בעיראק. במקביל, רשת אל-ג'זירה משמשת כלי אסטרטגי במערך התקשורתי הקטארי, במטרה "לקנות תשומת לב בזירה הבינלאומית, ולהזכיר למערב שאנחנו לא איתכם על מלא בשום מצב," כדברי ד"ר אדמוני.
משפחת אל-תאני, השולטת בקטאר, מטפחת קשרים הדוקים עם מנהלי תאגידי ענק כדוגמת מייקרוסופט, במקביל לשימור יחסים אסטרטגיים עם ארצות הברית. ביטוי מרכזי לכך הוא מימון הוצאות בסיס אל-עדיד האמריקאי בשטחה, מהלך המספק לקטאר יתרונות דיפלומטיים משמעותיים.