חצי שנה לאחר הגשת התביעה של הלוחמים מפרשת שדה תימן נגד צה"ל ותאגיד השידור הציבורי באמצעות עורכי הדין מנשה יאדו ונתי רום מארגון חוננו, המדינה טרם הגישה כתב הגנה, לא מסרה התייחסות לתביעה וכעת מבקשת הארכה בפעם הרביעית לצורך כך. התביעה אזרחית הוגשה לבית משפט השלום בירושלים בשמם של הלוחמים שנעצרו בפרשיית שדה תימן נגד צה"ל ותאגיד השידור הציבורי בסך 600,000 ₪.
התביעה הוגשה לאחר חשיפת פניהם של הלוחמים בערוץ "מכאן" 33 של תאגיד השידור הציבורי תוך הפרה של צו איסור הפרסום על פרטיהם של הלוחמים, ולאחר שסרטוני וחומרי חקירה הודלפו מצה"ל לכתב ערוץ 12 גיא פלג. עד כה לא מסרה המדינה את התייחסותה לתביעה למרות שהזמן למתן התגובה הקבוע בחוק חלף.
עורך דין מנשה יאדו תקף את בקשת המדינה ואמר: "אנו נלחמים לכדי להגיע לחקר האמת ולחשיפת הגורמים שהסבו נזק אדיר לחיילים, למשפחותיהם ולמדינת ישראל".