0%

נתניהו וכץ הודיעו על הוזלה בביגוד ומוצרי חשמל • צפו

רה"מ בנימין נתניהו ושר האוצר ישראל כ"ץ סיכמו על הוזלת מוצרי חשמל וביגוד תקופת החל"ת תוארך גם בחודש הנוכחי.

יוסי ויזל
2 תגובות
נתניהו וכץ הודיעו על הוזלה בביגוד ומוצרי חשמל • צפו
רה"מ נתניהו ושר האוצר ישראל כץ

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר ישראל כ"ץ החליטו לבטל באופן קבוע מכסים ומיסי הקניה על מוצרים בהיקף 1.45 מיליארד שקל בשנה; בנוסף סיכמו על הענקת 35 ימי זכאות אבטלה לזכאים.


נתניהו אמר: "שר האוצר ואני התדיינו וקיבלנו שני סיכומים להקל על הציבור בעת הזאת. הדבר הראשון זה הארכת משך הזכאות לקבלת דמי אבטלה, והדבר השני זה הקלות במכסים על שורה של מוצרים – טלפונים סלולריים, ביגוד, הנעלה ועוד דברים אחרים. המטרה כאן היא להניע את המשק".


שר האוצר ישראל כ"ץ: "הדבר החשוב ביותר זה להאריך את משך הזכאות לדמי אבטלה לצעירים, לתת לכל אחד חודש נוסף באותו זמן שהמשק היה סגור, נוסיף להם את החודש הזה, כך שברגע שדמי האבטלה עומדים להיגמר הם יקבלו חודש נוסף".


בהתאם להמלצת גורמי המקצוע, יחל מניין ימי האבטלה מתאריך 19.4.20 ולא מתאריך 15.3.20. לפיכך במניין ימי האבטלה לא תיכלל התקופה שבמסגרתה הוטלו על המשק הגבלות פעילות משמעותיות בשל משבר הקורונה. כתוצאה מכך תוארך תקופת הזכאות בהתאם לכללי הזכאות הקיימים בכ-35 ימים


בנוסף, החליטו ראש הממשלה ושר האוצר ישראל כ"ץ על ביטול קבוע של המכס ומס הקנייה על שורה ארוכה של מוצרים ובהם טלפונים סלולריים, ביגוד והנעלה, מוצרי תינוקות, מוצרי אלקטרוניקה בידורית (טלוויזיות, צגים, רמקולים ועוד), מוצרי חשמל ביתיים, צעצועים ומשחקים, תמרוקים ועוד בהיקף של כ-1.45 מיליארד שקלים בשנה.
ההחלטה לבטל באופן קבוע את המכסים התקבלה לאחר שלראש הממשלה ולשר האוצר הוצגה בדיקת אפקטיביות, שהראתה כי הביטול הזמני של המכסים ושל מיסי הקנייה, הביא לירידה משמעותית במחירי המוצרים לצרכן לאורך זמן, גם בהשוואה למגמות במדינות אחרות. 


ראש הממשלה ושר האוצר הנחו להמשיך לבצע בחינה תקופתית לעניין רמת המחירים בשווקים אלה, על מנת לוודא שההפחתה ממשיכה להתגלגל לצרכנים.
 
במסגרת ההחלטה יבוטלו באופן קבוע המכסים ומיסי הקנייה על המוצרים הבאים:
• טלפונים ניידים – 15%
• הנעלה – 12%
• הלבשה וטקסטיל – 6%
• אלקטרוניקה בידורית (רמקולים, צגים, ממירים, מקרנים, מגברים, מיקרופונים, אוזניות, כרטיסים חכמים ועוד) – 15%-30%
• מוצרי חשמל ביתיים מ-6%-12%
• מנורות ונברשות – מ-8%-12%
• צעצועים ומשחקים – 12%
• תמרוקים – 12%
• מוצרים לתינוקות – 12%
• מסגרות ועדשות למשקפיים – 12%

play-rounded-fill

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    דיווח על וידאו

    שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד.
    תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.

    מהי הבעיה?

    Hide picture