0%
בפנייה לצלב האדום

"אני מוטרדת": זו האזהרה של הבכירה במשרד הבריאות

בעוד המדינה נושמת לרווחה עם שובם של חטופים רבים, מזהירה ד"ר הגר מזרחי, ראש חטיבת הרפואה במשרד הבריאות, כי מצבם הרפואי של החטופים שנותרו עדיין בשבי, הוא בגדר משבר לאומי הדורש טיפול מיידי • היא פנתה לצלב האדום ודרשה התערבות מיידית

דוד חדד
אין תגובות
אלי שרעבי עם מחבלי חמאס. צילום: עבד רחים חטיב/פלאש 90

בעוד המדינה נושמת לרווחה עם שובם של חטופים רבים, מזהירה ד"ר הגר מזרחי, ראש חטיבת הרפואה במשרד הבריאות, כי מצבם הרפואי של החטופים שנותרו עדיין בשבי, הוא בגדר משבר לאומי הדורש טיפול מיידי.

במסיבת עיתונאים שנערכה אתמול, חשפה ד"ר מזרחי את ההיקף המדאיג של הירידה הפיזית והתזונתית של השבויים לאחר תקופת השבי. "תדאגו שהחטופים יקבלו תזונה ראויה, שכוללת מרכיבי מזון מלאים, ושיקבלו גם תוספים של ויטמינים", אמרה ד"ר מזרחי בקריאה נרגשת לצלב האדום. "אני חוששת שככל שנמתין – מצבם הרפואי יחמיר ויחריף, יש להשיב אותם כמה שיותר מהר".

הנתונים שהוצגו מעידים על משבר תזונתי חסר תקדים. חלק מהשבויים איבדו עד 40% ממשקל גופם, תוך אובדן משמעותי של מסת שריר. מדובר בפגיעה פיזית קשה שתדרוש המשך טיפול פיזיותרפי גם לאחר השחרור. "אני מוטרדת מירידה של ויטמינים בדם", הדגישה מזרחי, "בהרבה מהמקרים הם מקבלים פחמימות ריקות ללא תופסת חלבון ושומנים".

הבדיקות הרפואיות חושפות תמונה קשה: החטופים ניזונים מכמות מזון הנמוכה מ-50% מהצריכה היומית הנדרשת. מחסור בוויטמין C, למשל, גורם לתופעות קשות כגון דימום ספונטני בשרירים וירידה ברמת ההמוגלובין. "אלה תהליכים שקרו במהלך השבי לפני הגעתם ארצה", הדגישה ד"ר מזרחי, "הטיפול שניתן עד כה אינו מספיק".

קריאתה של ד"ר מזרחי לצלב האדום מהווה התרעה רפואית חשובה הדורשת התייחסות מיידית ומקצועית למצבם הבריאותי של החטופים המשוחררים.

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.