0%

יו"ר וועדת החוקה ח"כ יעקב אשר: מה שלא חיוני לא יעבור • צפו

ח''כ אשר; "וועדת החוקה לא תקבל כל חוק של שעת חירום כמות שהוא, מה שלא חיוני לא יעבור.

יוסי ויזל
אין תגובות
יו"ר וועדת החוקה ח"כ יעקב אשר: מה שלא חיוני לא יעבור • צפו
ח''כ יעקב אשר // צילום: דוברות הכנסת

הבוקר הצביעה הכנסת על החוק הראשון שהגיע למליאה מוועדת החוקה, בעניין חיוניות מעצרים בתקופת נגיף הקורונה.

עם דברי ההסבר לחוק וסיכומו, הבהיר יו"ר וועדת חוקה חוק ומשפט ח"כ יעקב אשר את מקומה ומידת מעורבותה של הוועדה בראשותו בכנסת הקרובה בכלל ובמיוחד בנושאי זכויות הפרט.

"כשדנים בסוגיית העצירים", אמר ח"כ אשר, "יש לדעת כי מדובר בכבוד הכי בסיסי של הבן אדם, בחירות שלו, בחיים שלו, בשם שלו, והדברים האלה צריכים לבוא לידי ביטוי בדיונים מעמיקים, משום שאנחנו צריכים לראות ששעת חירום לא תהפוך לתירוץ לרמיסת כבוד האדם, ולהשתמש בה רק בשעת אזעקת אמת".

"אני מודיע בזאת, שוועדת החוקה, חבריי ואני, – הוסיף ח״כ אשר, לא נקבל כל חוק כמות שהוא, נבקש נתונים מה היה בתקש"ח, נראה את יעלות הדברים, ומה שלא חיוני לא יעבור בעזרת השם, ואסור לו שיעבור, זאת חובתנו".

play-rounded-fill

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

דיווח על וידאו

שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד.
תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.

מהי הבעיה?

Hide picture