0%
חיזוק הברית האזורית

שר החוץ יצא למפגש משולש עם נציגי יוון וקפריסין

שר החוץ גדעון סער ימריא הבוקר ליוון למפגש משולש של ׳הברית ההלנית׳ של ישראל עם יוון וקפריסין • המפגש המשולש יקדים פגישת ראשי הממשלות של 3 המדינות הצפויה להתקיים בישראל לקראת סוף החודש

שוקי כץ
אין תגובות
שר החוץ יצא למפגש משולש עם נציגי יוון וקפריסין
צילום: שלומי אמסלם/משרד החוץ

שר החוץ גדעון סער ימריא הבוקר (ה׳) ליוון למפגש משולש של ׳הברית ההלנית׳ של ישראל עם יוון וקפריסין. משולש היחסים בין המדינות הוא מסגרת מדינית, שנבנתה על שותפות אסטרטגית אזורית של שלוש המדינות סביב אינטרסים משותפים בהם אנרגיה, כלכלה וביטחון לאומי.

מאז הקמתה ב-2016 משמשת הברית כמרכז כובד אזורי, ומאפשרת הרחבת הקשרים האסטרטגיים, מדיניים וביטחוניים, מעבר לקשרים שמתנהלים במסגרות הבילטרליות. המפגש המשולש יקדים פגישת ראשי הממשלות של 3 המדינות הצפויה להתקיים בישראל לקראת סוף החודש.

בנוסף למפגש המשולש, במסגרת הביקור שר החוץ צפוי לקיים פגישות עם ראש ממשלת יוון קיריאקוס מיצוטאקיס וכן פגישות בילטרליות עם שר החוץ היווני ושר החוץ הקפריסאי. במהלך הביקור, שר החוץ יפגש גם עם הקהילה היהודית של אתונה ויוון.

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture