בתום התייעצות ביטחונית ארוכה שנערכה עד סמוך לחצות, פרסמה לשכתו של ראש הממשלה הודעה רשמית לפיה: "ראש הממשלה בנימין נתניהו קיים הערב דיון מעמיק בנושא החטופים בהשתתפות שרים, צוות המשא-ומתן וראשי מערכת הביטחון. בתום הדיון הנחה ראש הממשלה את צוות המשא-ומתן להיערך להמשך השיחות בהתאם לתשובת המתווכות להצעת ויטקוף לשחרור מיידי של 11 חטופים חיים ומחצית החללים".
משמעותה של ההודעה, היא דחייה מוחלטת להצעת חמאס בהתאם להצעת השליח המיוחד אדם בוהלר, שהספיק כבר להיות מודח מתפקידו בשל השיחות הכושלות שניהל עם חמאס. בישראל נצמדים למתווה של השליח המיוחד סטיב ויטקוף, שכולל את שחרור מחצית החטופים בפעימה אחת ובסיומה המחצית הנוספת.
על פי הדיווח בכאן11, במהלך הדיון הועלו אפשרויות שונות להפעלת לחץ על חמאס, ביניהן הגבלת אספקת המים לרצועה והפסקת העברת פצועים פלסטינים דרך מעבר רפיח. גורמים רשמיים טוענים כי ארצות הברית מגבה צעדים אלה, אך במקביל מנסה להפעיל השפעתה על חמאס דרך המתווכים לקידום "עסקה מצומצמת".
הדאגה העיקרית בצד הישראלי נוגעת לסכנה שפעילות צבאית עלולה לסכן את השבויים שמיקומם המדויק אינו ידוע. למרות "הפסקת האש", חיל האוויר תקף שלוש פעמים ברחבי הרצועה במהלך היום, כאשר על פי מקורות פלסטיניים נהרגו תשעה בני אדם. גורמי ביטחון זיהו לאחרונה היערכות של חמאס לאפשרות של תמרון קרקעי ישראלי, כולל הטמנת מטענים באזורי פעילות כוחות צה"ל.
ארגון החמאס, מצדו, מנסה לשדר נכונות להתקדם במגעים תוך האשמת ישראל בעיכוב התהליך. הארגון הביע נכונות לשחרר את השבוי עידן אלכסנדר בתוספת ארבעה חללים בעלי אזרחות אמריקנית, בתנאי שיחל משא ומתן על השלב השני של העסקה, הכולל דיונים על סיום המלחמה ונסיגה מלאה של צה"ל מעזה.
מטרת ההצעה של חמאס, לפי גורמים מדיניים, היא לרכוש זמן מול האמריקנים באמצעות מה שהם מכנים "מחוות רצון טוב", ובמקביל לגרום למתיחות פנימית בישראל בכך ששחרור השבויים יתמקד באזרחים אמריקנים בלבד. בכיר בארגונים הפלסטיניים ציין כי הפער בין עמדות הצדדים עודנו משמעותי.