0%
חצו את הגבולות

הרמטכ"ל, האלוף ובכירים לשעבר דורשים להיכנע לחמאס

למרות מאמצי הרמטכ"ל למנוע את פרסום המכתב, כאלף אנשי מילואים בחיל האוויר, בהם בכירים במיל' ובכירים בדימוס, פרסמו הבוקר (חמישי) מכתב נגד המשך הלחימה בעזה • בין החתומים: הרמטכ"ל לשעבר דן חלוץ והאלוף במיל' נמרוד שפר, מראשי הפעילים נגד הרפורמה המשפטית

יענקי גולדן
13 תגובות
הרמטכ"ל, האלוף ובכירים לשעבר דורשים להיכנע לחמאס
הרמטכ"ל לשעבר דן חלוץ. צילום: גילי יערי/פלאש 90

למרות מאמצי הרמטכ"ל למנוע את פרסום המכתב, כאלף אנשי מילואים בחיל האוויר, בהם בכירים במיל' ובכירים בדימוס, פרסמו הבוקר (חמישי) מכתב נגד המשך הלחימה בעזה.

במכתב, שעליו חתומים גם הרמטכ"ל לשעבר דן חלוץ והאלוף במילואים נמרוד שפר, מראשי המחאה נגד הממשלה, קראו הפעילים הפוליטיים ששימשו כאמור בתפקיד משמעותי, להשבת החטופים באופן מיידי גם במחיר כניעה לחמאס וטענו כי "המשך המלחמה הוא מטעמים פוליטיים".

בימים האחרונים ניסה הרמטכ"ל וגורמים אחרים בצה"ל למנוע את פרסום המכתב המדובר, אולם הבוקר הוא פורסם כמודעה בכלי התקשורת השונים תחת הכותרת "קריאה להחזרת כל החטופים גם במחיר הפסקת הלחימה"

"אנו, לוחמי צוות אוויר במילואים ובדימוס, דורשים השבת החטופים הביתה ללא דיחוי, גם במחיר הפסקת הלחימה באופן מידי" כתבו הפעילים הפוליטיים במסווה של בכירי צה"ל.

"בעת הזאת, המלחמה משרתת בעיקר אינטרסים פוליטיים ואישיים ולא אינטרסים ביטחוניים. המשך המלחמה אינו תורם לאף אחת ממטרותיה המוצהרות ויביא למותם של חטופים, של חיילי צה"ל ושל אזרחים חפים מפשע, ולשחיקת משרתי המילואים.

כפי שהוכח בעבר, רק הסכם יכול להחזיר חטופים בשלום, בעוד שלחץ צבאי מוביל בעיקר להרג חטופים ולסיכון חיילינו. אנו קוראים לכל אזרחי ישראל להתגייס לפעולה, לדרוש בכל מקום ובכל דרך: הפסיקו את הלחימה והחזירו את כל החטופים – עכשיו! כל יום שעובר מסכן את חייהם. כל רגע נוסף של הססנות הוא חרפה" טוענים.

נזכיר כי הרמטכ"ל לשעבר דן חלוץ והאלוף במיל' נמרוד שפר, פעלו במחאות נגד הממשלה, ללא כל קשר ללחימה בעזה והיו מראשי המוחים נגד הרפורמה המשפטית.

הכתבה עניינה אותך?

25%
75%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture