0%
"יום משמעותי מאוד"

ישראל חיסלה בכיר חיזבאללה, צבא לבנון סיכל שיגור רקטות

במסגרת פעילות צבאית מוגברת בלבנון, ביצעו כוחות האוויר של ישראל מתקפה מכוונת נגד חסין עלי נצר, מספר 2 ביחידה 4400 של חיזבאללה • במקביל למאמצי ישראל, דווח כי צבא לבנון פעל לסיכול ניסיון שיגור רקטות משטח לבנון לעבר שטחי ישראל

יענקי גולדן
תגובה אחת
ישראל חיסלה בכיר חיזבאללה, צבא לבנון סיכל שיגור רקטות
חיסול בלבנון צילום לפי סעיף 27 א'

בשעות הבוקר של יום ראשון, הוציאו לפועל כוחות חיל האוויר מבצע לחיסול בכיר בחיזבאללה בדרום לבנון. המטרה הייתה חסין עלי נצר, אשר כיהן כסגן מפקד יחידה 4400 בארגון. לפי המידע שפורסם, נצר לקח חלק משמעותי במערך ההברחות של אמצעי לחימה וכספים אל תוך לבנון.

בפעילותו, עסק הבכיר בבנייה מחדש של המערך הצבאי של חיזבאללה, תוך שהוא מתאם עם נציגים איראניים מהלכים להחדרת ציוד צבאי דרך נמל התעופה בביירות. נצר פיתח רשת של אנשי קשר בשדה התעופה, אשר פעלו בחשאי עבור חיזבאללה וסייעו לו במאמצי ההברחה. בנוסף לכך, היה מעורב בקידום עסקאות רכש של אמצעי לחימה עם גורמים שונים באזור הגבול בין סוריה ללבנון, וניהל תהליכי התעצמות שונים של הארגון.

בהתייחסות לאירועים, מסר גורם ביטחוני כי מדובר ב"יום משמעותי מאוד" בנוגע לפעילות הצבאית הישראלית בלבנון. הגורם הוסיף כי במהלך היום בוצעו שני חיסולים ממוקדים והותקפו מטרות בעלות חשיבות אסטרטגית. לדבריו, המבצעים נועדו לפגוע בתשתיות צבאיות ומשגרים השייכים לחיזבאללה.

המאמץ הצבאי המוגבר מתבצע כחלק ממדיניות ישראל לאכיפת הסכם הפסקת האש עם חיזבאללה, תוך פעילות למניעת בניית כוח צבאי מחודש של הארגון בדרום לבנון, אזור בעל רגישות אסטרטגית לישראל.

בצעד שעשוי להצביע על שינוי במדיניות הלבנונית, פרסם צבא לבנון הודעה רשמית לפיה כוחותיו פעלו נגד ניסיון לשגר רקטות לעבר שטח ישראל. על פי ההודעה, הכוחות הלבנוניים קיבלו מידע מודיעיני מדויק, ובעקבותיו ביצעו פשיטה על דירה באזור העיר צידון שבדרום המדינה. במהלך הפשיטה, גילו הכוחות מספר רקטות שהוכנו לשיגור לכיוון שטח ישראל, וסיכלו את המהלך.

הכתבה עניינה אותך?

95%
5%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture