שר התרבות והספורט, מיקי זוהר, התראיין הבוקר לרדיו "קול ברמה" והתייחס לסוגיית החטופים ולמבצע הצבאי המתנהל ברצועת עזה.
לדבריו, "אנחנו רוצים ופועלים להשבתם של כל החטופים. החלטת הקבינט היא להכריע את המערכה בעזה והשבת החטופים כלולה בכך. ניסינו לעשות עסקאות שהתפוצצו כי חמאס מקשיח את העמדות. קטאר לא רצתה עסקה אלא להעכיר את הסיטואציה. בקרוב כולם ירגישו את העוצמה של ישראל".
זוהר הודה כי המצב עלול להחמיר עבור החטופים במהלך הלחימה: "אנחנו יוצאים להכרעה מוחלטת לכיבוש עזה. אף אחד לא יכול לומר שמצבם של החטופים יהיה טוב יותר במערכה הזו. חד משמעית החטופים מצבם יהיה לא פשוט. אני לא מנסה לייפות את הדברים שהכל מושלם. זה הולך להיות מאוד קשה. אבל זו תהיה הכרעה שבסופה אני מאמין שכן נחזיר את החטופים".
בנוגע לסוגיית חוק הגיוס, אמר זוהר כי "סאגת חוק הגיוס חייבת להסתיים, היא יוצרת קרע בעם. צריך להגיע לפשרה כואבת. אם המצב יישאר כך ומחר תקום ממשלה אחרת המצב של החרדים לא יהיה טוב יותר. בליכוד שומעים את הקולות שעולים מהציבור שאומרים לעשות מאמץ שיהיו יותר חרדים מתגייסים וזה אפשרי. אם צה"ל יפעל להקמת חיל חרדי, זה יקרה".
זוהר התריע מפני השלכות אי-הסדרת חוק הגיוס: "חרדים צריכים להמשיך ללמוד תורה, יש זעם ציבורי על אלו שלא הולכים ללמוד תורה ולא הולכים לצבא. אם לא יהיה חוק גיוס, כל מערכת הבחירות הקרובה תהיה על חוק הגיוס. אם לא יהיה חוק זה ירע מאוד עם הציבור שלנו בכלל ולציבור החרדי בפרט".
תראו את האוויל אומר הדבר והיפוכו