0%
פתיחת מסע במזרח התיכון

טראמפ נחת בריאד לפגישות עם מנהיגים ערביים

נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, החל היום (שלישי) את ביקורו במזרח התיכון בנחיתה בסעודיה • הוא צפוי להיפגש עם מנהיגים ערביים בכירים ולדון בסוגיות מדיניות וכלכליות

יצחק כהן
אין תגובות
דונלד טראמפ. צילום: הבית הלבן

נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, הגיע היום (שלישי) לביקור רשמי בסעודיה, תחנה ראשונה בסיורו במזרח התיכון. מטוסו של טראמפ לווה על ידי שלושה מטוסי F-15 סעודיים עם כניסתו למרחב האווירי של הממלכה.

במהלך ביקורו בריאד, צפוי טראמפ להיפגש עם ראש ממשלת סעודיה, מוחמד בן סלמאן, ולקיים עמו ארוחת ערב. כמו כן, ישתתף הנשיא בפורום השקעות משותף לשתי המדינות. בנוסף, צפוי טראמפ להיפגש עם יושב ראש הרשות הפלסטינית, אבו מאזן.

זהו ביקורו הראשון של טראמפ במזרח התיכון במהלך כהונתו השנייה כנשיא. הסיור יכלול תחנות בדוחה ובאבו דאבי, ויתמקד בעיקר בקידום הסכמי סחר והשקעות. טראמפ מעוניין להשיג השקעות משמעותיות מצד מדינות האזור.

בנוסף למימד הכלכלי, הביקור נושא גם משמעות מדינית. לאחר שחרורו של החטוף עידן אלכסנדר, קיים ציפייה לקדם עסקה לסיום המלחמה ולהשבת החטופים.

הכתבה עניינה אותך?

38%
62%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.