מי שחושב שפרישה מהממשלה תשפר את מצב הציבור החרדי חי באשליה מסוכנת. האיום בפרישה מהקואליציה הוא כמו אקדח לרקה העצמית שלנו, ומערכת המשפט יודעת זאת היטב.
כשבתחילת כהונת הכנסת הנוכחית, הזהרנו את הח"כים החרדיים לעזוב את החוקים הפרסונליים ולהתמקד בחוק הגיוס ובהדחת היועמ"שית, קולנו היה כקול קורא במדבר. והנה, הכל התממש בדיוק כפי שחזינו. כל האזהרות שלנו התגשמו אחת לאחת, ועדיין המפלגות החרדיות ממשיכות לשחק לידי האויב באיומים חסרי אחריות על פרישה מהממשלה.
נכון, לא קיבלנו כמעט דבר מהממשלה הזו. חוק הגיוס תקוע כמו אבן ריחיים על צווארנו, חוק המעונות נזנח, תקציבים קוצצו בצורה דרמטית ואפילו שותפינו מהציונות הדתית הפכו למובילי הסתה נגדנו ועכשיו הגיע גם שלב האיומים במעצרים של בחורי החמד המוגדרים כעריקים. אבל האם פרישה תשפר את המצב? להיפך – היא תביא אותנו לתהום.
היועמ"שית והשופטים שומעים את האיומים שלנו על פרישה אם ייעצרו עריקים, והם מגיבים בהתרסה – דווקא מגבירים את קצב המעצרים! כשהם קולטים שבלי חוק המעונות אנו מאיימים לפרק את הקואליציה, הם רואים בזה תמריץ לטרפד כל פשרה. הם משחקים בנו כמו בכלי שחמט, ואנחנו נופלים בפח ומגיבים בדיוק כפי שהם מצפים מאיתנו.
הנה ההוכחה הטרייה ביותר: רק היום היועמ"שית דורשת להרחיב את מערך צווי הגיוס לכלל הציבור החרדי, ללא יוצא מן הכלל. היא מריחה את הפחד, את הפיצול בתוכנו, את האפשרות להפיל את נתניהו באמצעותנו. והיא תעשה הכל, אבל הכל, כדי לדחוף אותנו החוצה מהקואליציה. כל איום שלנו על פרישה רק מחזק אותה, רק נותן לה תחמושת להמשיך במסע הרדיפה.
ומי ערב לנו שאחרי פרישה נוכל בכלל להתמודד בבחירות כרגיל? האם חשבתם על כך? אולי היועמ"שית תמצא טענת "חוסר שוויון" כלשהי ותקבל גיבוי מבג"ץ לפסילת מפלגות או מועמדים? האם באמת נסתכן בתרחיש כזה? במציאות הנוכחית שבה כל גבול נפרץ, שום דבר כבר אינו בלתי אפשרי.
הדרך הנכונה היא להבהיר מפורשות שלא תפרשו מהממשלה הזאת ולא משנה מה יקרה. קשה לכם? פשוט תשתקו. כן, פשוט לשתוק ולגבות את יריב לוין במאבקו להחלשת כוח השופטים והיועמ"שית. רק אחרי שנשיג איזונים חדשים במערכת המשפט, נוכל לקדם את הנושאים החשובים לנו. זוהי אסטרטגיה של סבלנות, של ראייה ארוכת טווח, ולא של תגובות פזיזות ורגשיות המובילות לאבדון ובדיוק כמו שרמזו לא אחת, מרנן ורבנן ראשי הישיבות ומנהיגי הדור.
זה לא סוד שמערכת המשפט, בשיתוף כל הזרועות האחרות – התקשורת, האקדמיה, ואפילו חלקים ניכרים ממערכת הביטחון – מנהלת מסע צלב נגד הציבור החרדי במטרה אחת ברורה: להפיל את נתניהו. הם מוכנים לשרוף את הבית על כל יושביו, ובלבד שנתניהו יסולק מהשלטון. אם ניכנע למניפולציה הזו ונפרוש, מצבנו רק יחמיר פי כמה וכמה. ואם חלילה תקום ממשלה בלעדינו, הרדיפה תגיע לשיאים חדשים שטרם הכרנו.
האם אינכם רואים את התמונה הגדולה? בממשלה הבאה, אם לא נהיה בה, לא יהיה מי שיעצור את הסחף. הרפורמות שיפגעו בחינוך החרדי, בתקציבים לישיבות, במעמד הרבנות, בכשרות – כל אלה יעברו ללא כל מכשול אמיתי. האם לזה אתם מוכנים? האם על כך תוכלו לתת את הדין בפני הציבור ששלח אתכם?
בזבזנו אשראי רב בתחילת הקדנציה, כשהתפתינו להסכים לדחות את החוקים החשובים לנו ליום שאחרי התקציב, שהפך לתקציב הבא ולאחרי החגים. זו עובדה מצערת שאין עליה עוררין. אבל מכאן, מהנקודה הזו, יכול להיות רק גרוע יותר אם לא נלמד את הלקח.
צריך גם להודות – הגזרות על הגיוס והמעונות אינן החלטות ממשלה אלא כפייה משפטית. האויב האמיתי אינו בקואליציה, אלא במי שמכריח את הממשלה לפעול נגדנו.
פרישה היום היא כניעה למלכודת שנטמנה לנו בקפידה רבה. זוהי בדיוק התגובה שמצפים לה, שמייחלים לה, שעובדים בשבילה במשך חודשים ארוכים. עמידה איתנה בקואליציה, למרות כל הקשיים והאתגרים, היא האסטרטגיה הנכונה ביותר כעת.
הגיע הזמן להוכיח בגרות פוליטית. להפסיק לאיים בפרישה בכל פעם שמתעורר משבר, ולהתחיל לעבוד באופן נחוש ועקבי לריסון מערכת המשפט. רק אחרי שנשיג את המטרה הזו, נוכל לחזור ולעסוק בסוגיות הליבה של הציבור החרדי. כל דרך אחרת היא הליכה בעיניים פקוחות לקראת אסון.
ח"כים יקרים, מהמפלגות החרדיות, שמעו את הקריאה הזו: אל תיפלו למלכודת. הישארו בממשלה, חזקו את עמידתה מול מערכת המשפט, ובסופו של דבר – כשיושג האיזון הראוי – תוכלו לקצור את הפירות עבור הציבור ששלח אתכם.
לא מסכימים? מוזמנים להביע את דעתכם editor@hm-news.co.il
טור יפה מאוד אהבתי….
השאלה אם באמת הישארות בממשלה תעזור
ימים יגידו…..
יש לי הצעה מסוימת: שברגע שיהיו מעצרים, אז כל הציבור החרדי יעשה יום צום, יום אבל שבו כולם ילכו לבתי כנסת ויתקעו בשופר וכדו',
ולמעשה בדרך אגב הצעד הזה גם יגרום שכל המדינה תושבת, כי עדיין רוב הציבור החרדי גברים ונשים עובד,
וזה דבר שתקשורתית זה נראה יחסית באמת הגיוני, והיא גם מתבצעת בצורה מאוד רגועה ולא וולגרית.