במסגרת ביקורו באמירות קטאר, התייחס הנשיא טראמפ לאפשרות שמשטרו החדש של נשיא סוריה הזמני, אחמד א-שרע, יצטרף בעתיד להסכמי אברהם. לפי הערכת הנשיא, צעד זה יתאפשר לאחר "התייצבות" המצב במדינה המוכת המלחמה.
בהתייחסו לא-שרע, שיבח טראמפ את המנהיג הסורי הזמני ואמר: "יש סיכוי אמיתי להחזיק את הדברים יחד. אני חושב שיש לו את הפוטנציאל לעשות הוא מנהיג אמיתי. הוא הוביל מהלך והוא די מדהים". דברים אלה מסמנים אמון משמעותי ביכולתו של א-שרע לייצב את סוריה ולהובילה לנורמליזציה אזורית.
באופן מפתיע, בחר הנשיא האמריקני להביע דברי הערכה גם כלפי אבו מוחמד אל-ג'ולאני, דמות שנויה במחלוקת בעלת עבר בארגוני הטרור דאעש ואל-קאעידה, אשר בעבר אף נלחם בכוחות אמריקניים בעיראק. טראמפ הגדיר את ג'ולאני כ"בחור צעיר, מושך, בחור קשוח. עבר חזק, עבר חזק מאוד – לוחם", והוסיף כי לדעתו "יש לו סיכוי אמיתי לשמור על סוריה". התבטאויות אלה מעוררות תהיות לאור העבר הבעייתי של האיש והמאבק האמריקני ארוך השנים בארגוני הטרור שבהם היה פעיל.
הדברים נאמרו במסגרת ועידת פסגה אזורית שנערכה בסעודיה, בה נכח גם יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן. הנשיא הטורקי רג'פ טאיפ ארדואן השתתף באירוע באופן מקוון – צעד שפורש כהכרה במעמדו האזורי המשמעותי של המנהיג הטורקי. הפסגה היוותה חלק ממסע דיפלומטי רחב יותר של הנשיא האמריקני באזור.
בירושלים התקבלו דבריו של הנשיא בקרירות, במיוחד לאור ההתבטאויות החיוביות כלפי דמויות בעלות עבר בארגוני טרור. מקורות ישראליים נמנעו בשלב זה מתגובה רשמית, אך בשיחות סגורות הובעה הסתייגות מההערכות האופטימיות לגבי כוונותיה של ההנהגה הסורית הזמנית כלפי ישראל.
שטויות שתו כוס מים קרים תהנו מההצגה הכל טוב ויהיה עוד יותר טוב