בצהריים (יום שישי) התקבל דיווח על מטוס קל שהתרסק בים סמוך לחוף תאיו בבת ים, ובעקבות זאת הוקפצה יחידת החילוץ האווירי 669 של חיל האוויר לזירת האירוע. על המטוס הקל שהו שני אנשים – הטייס ונער כבן 15.
צוותי מד"א שהגיעו למקום דיווחו כי הטייס הצליח לחלץ את עצמו מהמים ומצבו מוגדר כקל. לעומת זאת, הנער נלכד בתוך המטוס הקל, אשר שקע במהירות במים. לאחר מאמצי חילוץ מורכבים שכללו צוללנים, חולץ הנער מהמטוס כעבור זמן קצר. צוות מד"א שהמתין על החוף החל מיד בפעולות החייאה מתקדמות ופינה את הנער לבית החולים וולפסון תוך כדי המשך מאמצי ההחייאה, כשמצבו מוגדר כאנוש.
חובשי רפואת חירום במד"א, ערן כרמל, חגי נתני ואופק אלזם, סיפרו על הרגעים הראשונים בזירה: "קיבלנו קריאה ממספר אזרחים על כך שראו מטוס קל בתוך המים. הגענו לקו החוף במהירות באמצעות אמבולנס 4X4 ואופנועים כבדים. ראינו את המטוס שקוע בתוך המים. חילצו אלינו גבר כבן 60 שהיה בהכרה מלאה, ולאחר דקות הוציאו אלינו נער כבן 15 שהיה לכוד. הוא היה מחוסר הכרה ללא דופק וללא נשימה. מיד התחלנו בביצוע פעולות החייאה שכללו עיסויים הנשמות ומתן תרופות ופינינו אותו בניידת טיפול נמרץ של מד"א לבית החולים כשמצבו אנוש".