0%
מבקר המדינה לצבא:

"אתם מבקשים להשתיק ולשתק את מוסד ביקורת המדינה"

היועץ המשפטי למבקר המדינה, עו"ד יואל הדר, השיב היום לדרישה "השערורייתית" של הסנגוריה הצבאית לעצור את ביקורת המדינה על נושאי הליבה של המחדל החמור שקדם לשבעה באוקטובר • במכתבו לסנגוריה קבע עו"ד הדר כי, "אין לסנגוריה הציבורית כל מעמד משפטי לתקוף מתווה זה. כל הטענות הועלו כבר בבג"ץ. בסופו של ההליך הושגו הסכמות אשר קיבלו תוקף של פסק דין. בנסיבות אלה עולה תהייה שמא העלאת טענות אלו בעיתוי הנוכחי נועדה חלילה אך ורק כדי לשבש את הביקורת ולעכבה"

שוקי כץ
אין תגובות
חדשות כלכלה
מבקר המדינה מתניהו אנגלמן // צילום: יונתן סינדל - פלאש 90

היועץ המשפטי למבקר המדינה, עו"ד יואל הדר, השיב היום (ראשון) לדרישה של הסנגוריה הצבאית לעצור את ביקורת המדינה על נושאי הליבה של המחדל החמור שקדם לשבעה באוקטובר. המענה הוא על דעת מבקר המדינה מתניהו אנגלמן.

במכתבו לסנגוריה קבע עו"ד הדר כי, "אין לסנגוריה הציבורית כל מעמד משפטי לתקוף מתווה זה. כל הטענות הועלו כבר בבג"ץ. בסופו של ההליך הושגו הסכמות אשר קיבלו תוקף של פסק דין. בנסיבות אלה עולה תהייה שמא העלאת טענות אלו בעיתוי הנוכחי נועדה חלילה אך ורק כדי לשבש את הביקורת ולעכבה".

עו"ד הדר הדגיש כי היקף הסמכות ושיקול הדעת הרחב המסור בידי מבקר המדינה עוגן בחקיקה ובפסיקה. "סמכות ליבה זו של ביקורת המדינה חולשת על כלל הנושאים הציבוריים, לרבות ביחס למערכת הביטחון, למלחמות ישראל ולמבצעים צבאיים. ביקורות אלה התקיימו לאורך עשרות שנות קיומה של מדינת ישראל על-ידי מבקרי המדינה לדורותיהם".

"אתם מציעים להשתיק ולשתק את מוסד ביקורת המדינה בכל הנוגע לנושאי הליבה, בחלוף שנה ושבעה חודשים מאירועי השבעה באוקטובר. לא ניתן לקבל עמדה זו שסותרת את המבנה החוקתי של מדינת ישראל.

"כפי שמבקר המדינה כבר הודיע, עם הקמת ועדת חקירה ממלכתית הוא יתאם עימה 'גזרות', כפי שגם נעשה בעבר. לא זו בלבד שביקורת המדינה אינה שוללת הקמת ועדת חקירה, אלא שהיא פותחת ערוץ נוסף להקמתה.

"מן ההכרח לערוך ביקורת באשר להתנהלות כלל הדרגים גם בנושאי הליבה (מדיני, אזרחי וצבאי). ביקורת שכזו הכרחית כחלק מתפקידיה של ביקורת המדינה, והיא בגדר מימוש חובה מוסרית כלפי הציבור, שמזה חודשים ארוכים אינו מקבל מגורם עצמאי ובלתי תלוי מענה לשאלות קשות שעולות מאירועי השבעה באוקטובר, כמו לדוגמה בכל הנוגע לדוח בעניין הליכי הרישוי והאבטחה של מסיבת הנובה, שבה נרצחו, נפצעו, נאנסו ונחטפו אזרחים רבים".

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.