ישראל מודה לראשונה כי היא מנהלת משא ומתן לסיום המלחמה בעזה.
בהודעה רשמית של לשכת נתניהו נכתב כי "בהנחיית ראש הממשלה, גם בשעה זו פועל צוות המשא-ומתן בדוחה כדי למצות כל סיכוי לעסקה – בין אם לפי מתווה ויטקוף ובין אם במסגרת סיום הלחימה, שתכלול את שחרור כל החטופים, הגליית מחבלי החמאס ופירוז הרצועה מנשק".
הודעת לשכת ראש הממשלה מגיעה בתגובה לדברים שאמר הבוקר אורן סתר, בכיר לשעבר בצוות המו"מ, נגד מדיניות נתניהו. בריאיון לקלמן ליבסקינד ויאיר אטינגר בכאן רשת ב', אמר תא"ל במיל' סתר: "הלחץ הצבאי בשיאו וגם המדיני. כל כמה חודשים זה קורה ואז חמאס גמיש יותר. אני מזהה הזדמנות ומוטרד שהולכים לפספס אותה, ששוב הולכים להסכם חלקי ולא מנצלים את ההזדמנות להסכם שיחזיר את כל החטופים".
סתר הוסיף כי "זו נקודת הזמן המיטבית להגיע להסכם הכי טוב שנגיע אליו. כדי להגיע להסכם, צריכים להסתנכרן כמה דברים, להגיע ללחץ צבאי ומדיני משמעותיים כמו שיש עכשיו".
לשכת נתניהו פרסמה בתגובה הודעה תוקפנית במיוחד נגד סתר, בה היא מאשימה אותו בהדלפות ותדרוכים מגמתיים, אך כאמור גם מבהירה כי היא מנהלת מו"מ לסיום המלחמה.
"אורן סתר חתר תחת מדיניות הממשלה בהדלפות ובתדרוכים מגמתיים מתוך הקבינט שפגעו במשא-ומתן, סיכנו את חטופינו, והדהדו את תעמולת החמאס השקרית. הוא עשה זאת משום שהוא תומך בהפסקת המלחמה ובהשארת חמאס בשלטון.
לו ראש הממשלה היה נכנע ללחץ של סתר וחבריו, חמאס היה מצליח לשקם את עצמו, נסראללה וכל הנהגת חיזבאללה היו בחיים עם עשרות אלפי טילים, אסד היה נותר בשלטון ואיראן לא הייתה נפגעת באופן משמעותי.
טענותיו שניתן היה להגיע להסכם מוקדם יותר משוללות כל יסוד עובדתי. כפי שהעידו פעם אחר פעם כל בכירי הממשל האמריקני, חמאס סירב במשך חודשים ארוכים לנהל משא-ומתן והוא היה הגורם היחיד שהיווה מכשול לעסקה.
בזכות המדיניות של ראש הממשלה נתניהו להפעלת הלחץ הצבאי והלחץ המדיני, הצליחה הממשלה להשיב הביתה עד-כה 197 חטופים, והיא עושה הכל כדי להחזיר את 58 החטופים שנותרו.
בהנחיית ראש הממשלה, גם בשעה זו פועל צוות המשא-ומתן בדוחה כדי למצות כל סיכוי לעסקה – בין אם לפי מתווה ויטקוף ובין אם במסגרת סיום הלחימה, שתכלול את שחרור כל החטופים, הגליית מחבלי החמאס ופירוז הרצועה מנשק" נכתב.
אנשי השמאל הקיצוני רק גורמים נזק. לצוות. המו"מ .בהתערבות ולחץ על הצד הישראלי. ובכך הם תומכים בצד הפלשטיניי ..השמאל הקיצוני הורס את סיכויי החטופים. ל השתחרר מוקדם אין לי מנוס אלא להגיע למסקנא .שיש לנו נס גדול שהם לא בשלטון