הקבינט הממשלתי בראשות בנימין נתניהו נקט בצעד דרמטי וחשוב בזירה הבינלאומית, תוך חידוש זרימת הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה. ההחלטה, שעוררה תגובות מעורבות, התקבלה לאחר לחצים בינלאומיים משמעותיים ודאגה מהמצב ההומניטרי באזור.
נתניהו הסביר כי בעלות בריתה של ישראל הביעו דאגה מהמצב ההומניטרי בעזה והיו מודאגות מ"תמונות של רעב המוני". האו"ם, מצידו, תיאר את חידוש הסיוע כ"טיפה בים" לאחר כמעט שלושה חודשים ללא כניסת סיוע לרצועה.
העיתוי המדויק של ההחלטה התרחש בסמיכות לביקורו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ במדינות המפרץ הערביות, שבמהלכו הביעו מנהיגי האזור את רצונם בסיום הלחימה בעזה. טראמפ התחייב לעזור לאנשים "הרעבים" בעזה, תוך הזרמת מאות מיליארדי דולרים מצד מנהיגי המפרץ.
מקורות מדיניים מעורים דיווחו על שינויים אפשריים ביחסי ארה"ב-ישראל. הנשיא טראמפ נראה "מודאג ממצוקתם של הפלסטינים בשטח", ואף דווח כי הוא "אפילו לא אהב" את נתניהו, שעשה קריירה של התנהלות מול נשיאי ארה"ב מאז ביל קלינטון. אולם הבית הלבן הכחיש את הדיווחים שטראמפ שינה את יחסו כלפי ישראל.
במקביל, חמאס ממשיך להתמודד עם ביקורת נרחבת מצד תושבי רצועת עזה, תוך דיווחים על תגובות אלימות מצד פעילי הארגון כלפי מתנגדים. מקור בהנהגת הארגון טען כי המשלחת הישראלית בדוחה לא קיימה שיחות משא ומתן עם המתווכים המצריים והקטאריים מאז שבת.
זגזגן לא יציב, יום אחד מאיים על עזה בגיהנום ויום אחרי כואב את כאבם של הרוצחים השפלים הללו.