דיוני המשא ומתן נקלעו למבוי סתום. לאחר שמשלחת המגעים הישראלית בדוחא נותרה ללא התקדמות משמעותית. מקור בהנהגת חמאס טען בשיחה עם עיתון קטארי כי לא התקיימו שיחות עם המתווכים המצריים והקטאריים מזה מספר ימים.
ראש ממשלת ישראל צפוי הערב לכנס את הקבינט, שבסופו יוכרע גורל המשלחת. אחת האפשרויות הנשקלות היא החזרת חלק מהמשלחת לישראל, תוך השארת צוותי עבודה מצומצמים בדוחא. במקביל, נמשך מבצע 'מרכבות גדעון' של צה"ל, מה שמעצים את המתח הדיפלומטי.
ראש ממשלת קטאר מוחמד א-ת'אני יצא בביקורת חריפה כנגד ישראל, בטענה כי "שיחות המו"מ בשבועות האחרונים לא הובילו לשום מקום בעקבות פערים מהותיים בין הצדדים". הוא הוסיף: "ציפינו להפסקת הטרגדיה לאחר שחרור עידן החטוף אלכסנדר, אך ישראל פתחה בגל תקיפות חסר תקדים שגבה את חייהם של מאות חפים מפשע".
המהלכים הנוכחיים מעמידים בספק את המאמצים הבינלאומיים להשגת הפסקת אש, כאשר כל צד ממשיך להציב תנאים מקדימים הנראים בלתי מתפשרים.