קבלת פנים מרשימה נערכה ביום שלישי לכבודו של שגריר ארצות הברית בישראל, מייק האקבי, ביוזמתם של הרשות לניירות ערך ומשרד האוצר. במעמד בכירי הכלכלה הישראלית, העביר השגריר מסר נחרץ בנוגע ליחסי המדינות: "לכל מי שאומר שדרכיהן של ישראל וארה"ב נפרדות, שיש קונפליקט ביניהן או שהן מתרחקות אחת מהשנייה, אני אומר: זה לא מה שקורה. הדבר היחיד שהופרד באיזור הזה של העולם הוא הים האדום, כשמשה חצה אותו לשניים כדי לאפשר לבני ישראל לעבור."
הנציג הדיפלומטי האמריקאי הגיע לאירוע "בשם הידידות והכרת התודה", כפי שהגדיר זאת, והוסיף תפילה אישית ש"אלוקים יחצה שוב את הים האדום ויאפשר לחטופים לחזור הביתה". האקבי הדגיש את טיב היחסים בין המדינות: "אנחנו שותפים, אנחנו לא רק בעלי אינטרסים שמשתפים פעולה לקידום האינטרסים האנוכיים שלהם. ישראל היא לא רק שותפה עסקית שלנו, אנחנו גם מרוויחים מהעוצמה הכלכלית של ישראל."
השגריר הביע התפעלות מיכולת ההתמודדות של המשק הישראלי בתקופת החירום, במיוחד נוכח "הלחץ הבינלאומי, ובכנות, על רקע הטירוף הבינלאומי" כלשונו.
בצלאל סמוטריץ', שר האוצר, חלק באירוע את הערכתו כי "התקופה הקרובה תהיה שיא חדש ביחסים שבין ישראל לארה"ב: שותפות כלכלית שתביא עוד השקעות ועוד שיתופי פעולה, מהלכים אזוריים שיציבו את ישראל כמרכז אסטרטגי המחבר בין המזרח התיכון, אירופה ואסיה ותשתית רעיונית של חיבור בין מסורת לחדשנות וחירות".
סמוטריץ' תיאר את האקבי כ"ידיד אמת" של ישראל, לא רק כנציג רשמי של מדינתו. הוא הצביע על כך שהשקל התחזק מאז פרוץ המלחמה כעדות ל"הבעת אמון בינלאומית בעוצמה של החברה הישראלית, ביציבות המדינית שלנו, ובמדיניות הכלכלית שאנחנו מובילים". לדבריו, "הבורסה הישראלית סיפקה תשואות מהגבוהות בעולם… המשקיעים מבינים טוב יותר מפוליטיקאים ופרשנים והם מאמינים בישראל ובעתיד המהיר המצפה לה. והם צודקים."
ספי זינגר, העומד בראש הרשות לניירות ערך, שיתף את הנוכחים בחשיבות הקשרים הכלכליים הבינלאומיים: "אחד הגורמים המרכזיים לעוצמתו של שוק ההון הישראלי הוא האינטגרציה העמוקה שלו עם השווקים הגלובליים, ובמיוחד עם שוק ההון האמריקאי. הקשרים הפיננסיים בינינו עמוקים ואיתנים." זינגר שיתף בחוויותיו ממפגש אחרון עם גורמי השקעה בארה"ב, שהתרשמו במיוחד מכך שמדד ת"א-125 השיג תשואה של כ-30% במהלך 2024, "כמעט כמו מדדי S&P 500 והנאסד״ק… הישג מרשים במיוחד, לאור העובדה שהוא התרחש במהלך המלחמה הקשה והמורכבת ביותר בתולדות ישראל." המסר שהעביר למשקיעים היה ברור: "אל תשקיעו בישראל רק מתוך אהבה. השקיעו בה כי זו השקעה טובה."
באירוע נכחו מקבלי החלטות בכירים מעולם הכלכלה והפיננסים, ביניהם נגיד בנק ישראל פרופ' אמיר ירון, מנכ"ל משרד האוצר אילן רום, מנכ"ל הבורסה איתי בן זאב, מנהלת רשות התחרות מיכל כהן, הממונה על רשות שוק ההון עמית גל, ובכירים מהמגזר הפרטי כמו מנכ"ל בנק לאומי חנן פרידמן, מנכ"ל הפניקס אייל בן סימון וצבי סטפק מבית ההשקעות מיטב-דש.
שר האוצר ציין כי הגיע לאירוע ישירות מטקס הלוויה בהר הרצל, שם ליווה למנוחות את יוסף יהודה חיראק הי"ד, שנפל יום קודם לכן בפעילות צבאית בעזה. סמוטריץ' הזכיר כי רק לפני יומיים נפגשו הוא והשגריר האקבי עם חמיו של חיראק, יהודה אליהו, שמשמש כראש מנהלת ההתיישבות במשרד הביטחון.