הרמטכ"ל רב אלוף אייל זמיר, הדיח מתפקידו את ראש השב"כ המיועד, האלוף דוד זיני, לאחר שלא עדכן אותו בנוגע לשיחות עם ראש הממשלה, אודות ההצעה למנותו לתפקיד.
בהודעה רשמית של צה"ל נכתב כי "הרמטכ״ל, רב-אלוף אייל זמיר, נפגש הבוקר (ו׳) עם האלוף דוד זיני. הרמטכ״ל סיכם על פרישתו של האלוף זיני משירות צבאי בימים הקרובים. הרמטכ״ל הביע הערכה לאלוף זיני על שירות קרבי משמעותי וארוך שנים".
על אף ההודעה הידידותית, גורמים במערכת הביטחון מבהירים כי מדובר בהדחה ולא בסיכום משותף. "הרמטכ״ל מבהיר כי כל שיח של משרתי צה״ל עם דרג מדיני מחייב באישור רמטכ״ל!" נכתב בהודעת דובר צה"ל.
במהלך השיחה הקשה הבהיר זיני לרמטכ"ל כי לא התראיין לתפקיד ראש השב"כ וכי השיחה עם ראש הממשלה נערכה במהלך סיור שגרתי בצאלים, שהתקיים לפני שבועיים.
בתוך כך, במערכת הפוליטית תוקפים בחריפות את שר הביטחון ישראל כ"ץ: "כשהוא מונה לתפקיד, הוא השמיע קולות של בולדוזר, אבל מאז הוא הפך לנמר של נייר ועושה דברה של המערכת הצבאית. במקום לפקח על המערכת ולדאוג שהיא תיישם את מדיניות הממשלה, שר הביטחון הפך ל'יס-מן' של המערכת ומעדיף לתקוף חברי כנסת שעושים את תפקידם, רק בגלל ששאלו שאלות על צה"ל". דברי הגורם בשיחה עם 'המחדש'.
לדברי הגורם הפוליטי, ההדחה הנוכחית של האלוף זיני מצטרפת לשורת אירועים שבהם הרמטכ"ל לא חושש לפעול נגד הממשלה, בזמן ששר הביטחון שותק. "אם בימים הראשונים ראינו הודעות והנחיות נגד הרמטכ"ל, עכשיו מתברר ששר הביטחון מורתע ולא מסוגל לעשות דבר נגד רמטכ"ל שעושה ככל העולה על רוחו".