0%
אחרי שנות עוינות

ישראל מקיימת שיחות פנים אל פנים עם סוריה

מגעים דיפלומטיים ישירים מתנהלים בחשאי בין ישראל לסוריה בשבועות האחרונים בניגוד המפגשים מתקיימים פנים מול פנים • מטרתם העיקרית של המגעים הינה להפחית את המתיחות הביטחונית ולמנוע הידרדרות אפשרית לעימות באזור הגבול המשותף

יצחק כהן
תגובה אחת
נשיא סוריה

מגעים דיפלומטיים ישירים מתנהלים בחשאי בין ישראל לסוריה בשבועות האחרונים, כך דווח היום (שלישי) בסוכנות הידיעות רויטרס. הדיווח, המתבסס על חמישה מקורות המעורים בפרטים, מגלה כי בניגוד להערכות קודמות אשר דיברו על קשר עקיף בלבד, המפגשים מתקיימים פנים מול פנים.

על פי הדיווח, מטרתם העיקרית של המגעים הינה להפחית את המתיחות הביטחונית ולמנוע הידרדרות אפשרית לעימות באזור הגבול המשותף. הדיאלוג המתפתח מתקיים על רקע מאמצים אמריקאיים לעודד את ההנהגה הסורית לפתח קשרים עם ישראל, וניתן לראות במקביל ירידה משמעותית בהיקף הפעילות הצבאית הישראלית בשטח הסורי.

המקורות שצוטטו בדיווח מוסרים כי הצד הסורי בשיחות מיוצג על ידי אחמד אל-דלתי, דמות בכירה במערכת השלטונית של אל-ג'ולאני. אל-דלתי, שמונה לאחרונה לתפקיד מושל מחוז קוניטרה הגובל בישראל בעקבות קריסת משטרו של אסד, מוביל את המשלחת הסורית בדיונים הרגישים.

לעומת המידע הברור יחסית על הנציגות הסורית, סוכנות רויטרס מציינת כי לא הצליחה לאמת מיהם הגורמים המייצגים את הצד הישראלי בשיחות. עם זאת, בהתבסס על דיווחים מוקדמים יותר בנושא, ייתכן שמדובר באישים שכיהנו בעבר בתפקידים בכירים בקהילת המודיעין הישראלית, אך זהותם המדויקת טרם הובהרה.

הכתבה עניינה אותך?

82%
18%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.