0%
צלב רוסס בבית סמוך

חשד להצתה בבית הכנסת של הראשון לציון

שריפה פרצה הבוקר בבית הכנסת בשכונת סנהדריה שבו מתפלל הרב הראשי לשעבר הגאון הרב יצחק יוסף • המשטרה חוקרת חשד להצתה • שר הדתות גינה בחריפות את האירוע

דוד חדד
3 תגובות
חשד להצתה בבית הכנסת של הראשון לציון
ההצתה בבית הכנסת צילום: דוברות המשטרה

שריפה פרצה לפנות בוקר (ראשון) בבית הכנסת המרכזי בשכונת סנהדריה בירושלים, בו מתפלל הראשון לציון, הגאון הרב יצחק יוסף.

כוחות כיבוי והצלה הוזעקו למקום, ובפעולה מהירה הצליחו להשתלט על הלהבות ולמנוע את התפשטותן. נזק נגרם למבנה, אך בנס לא היו נפגעים. דוברות כבאות והצלה מסרה כי למרות הנזק, "ספרי הקודש חולצו בשלמותם".

המשטרה פתחה בחקירה בחשד שמדובר בהצתה מכוונת. חקירה זו מתבצעת לאור אירוע נוסף שאירע דקות ספורות טרם פרוץ השריפה: התקבל דיווח על כתובות צלב שרוססו על דלתות בניין סמוך לבית הכנסת. המשטרה בודקת כעת את הקשר בין שני האירועים, הנחשדים כבעלי אופי פלילי ואנטישמי.

שר הדתות, מיכאל מלכיאלי, הגיב בחריפות לאירועים וגינה אותם מכל וכל. "מראות מזעזעים עם סממנים אנטישמים בבית הכנסת שבו מתפלל מרן הראשון לציון הגאון רבי יצחק יוסף שליט"א", אמר השר מלכיאלי.

הוא הדגיש את חובתם של מנהיגי הדת לגנות מעשים מסוג זה: "חובה על כל מנהיגי הדת השונים לגנות ולהוקיע מעשים מתועבים שכאלו". בנוסף, דרש השר פעולה נחרצת מצד רשויות החוק: "בד בבד, אני דורש ממשטרת ישראל שתפעל ביד קשה ובחומרת הדין כנגד הפושעים".

הכתבה עניינה אותך?

82%
18%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture