0%
למרות החשאיות

דיווח דרמטי: ארה"ב הדליפה לטורקיה וקטאר על המבצע באיראן

ארה"ב עידכנה בחשאי את טורקיה וקטאר כי ישראל עומדת לפני תקיפה אפשרית באיראן • ההתרעה נועדה כדי למנוע חיכוך בין מטוסים ישראלים וטורקים מתי שישראל תחלוף בשמי טורקיה

יענקי גולדן
2 תגובות
דיווח דרמטי: ארה"ב הדליפה לטורקיה וקטאר על המבצע באיראן
צילום: לירי אגמי/פלאש 90

דיווחים מצביעים על כך שארה"ב העבירה בחשאי מסר דחוף לבעלות בריתה טורקיה וקטאר, ובו אזהרה על כוונתה של ישראל להפציץ יעדים באיראן בתוך פרק זמן קצר. גורמים דיפלומטיים הדגישו כי מתן ההתרעה המוקדמת נועד בין היתר למנוע הידרדרות נוספת במערכת היחסים העדינה בין אנקרה לירושלים.

לפי המקורות ששוחחו עם העיתון "מידל איסט איי", העברת המידע התרחשה ביום חמישי אחר הצהריים. הצעד האמריקני נחשף זמן קצר לאחר שסוכנות הידיעות רויטרס דיווחה על התראה דומה שקיבלה גם קטאר, בעלת ברית חשובה נוספת של וושינגטון במפרץ הפרסי.

המהלך האמריקני מגיע על רקע מתיחות גוברת לאחרונה בין ישראל לטורקיה, שהגיעה לשיאה בחודש מאי כאשר מטוסי קרב של שתי המדינות היו מעורבים בתקרית אווירית מסוכנת מעל שמי סוריה. בעקבות האירוע, אנקרה וירושלים קיימו מגעים בתיווכה של אזרבייג'אן בניסיון להפחית את החיכוך.

על פי הערכות, אחת הסיבות המרכזיות למסר האמריקני הדחוף הייתה הרצון למנוע עימותים בלתי מכוונים נוספים בין מטוסים ישראלים וטורקים הפועלים בשמי המדינה הקרועה. צה"ל נוהג להשתמש במרחב האווירי הסורי כמסדרון נוח לתקיפת יעדים הקשורים למשטר האיראני, וכן ליירוט איומים הנובעים מנוכחות הכוחות האיראניים הפועלים בסוריה.

ההתראה המוקדמת של ארה"ב לשתי בעלות בריתה עשויה להעיד על מודעות גוברת בקרב מעצמות האזור לסכנה הטמונה בהסלמה צבאית בלתי מבוקרת. עם זאת, הצעד מדגיש גם את המתחים המתמשכים הרוחשים מתחת לפני השטח, ואת המאמצים המושקעים במניעת הידרדרות נוספת שתסכן את היציבות האזורית השברירית.

הכתבה עניינה אותך?

96%
4%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture