קנצלר גרמניה פרידריך מרץ העריך כי התקיפות שישראל ביצעה באיראן גרמו לפגיעה ניכרת ביכולותיה הצבאית של איראן, אך הדגיש שהדרך היחידה לחסל סופית את השאיפות הגרעיניות של המשטר היא פעולה אמריקנית נחרצת רק בתנאי שטהראן תסרב לחזור אל שולחן הדיונים.
לדברי מרץ, בראיונות שהעניק לכלי תקשורת גרמנים, המתקפות האוויריות שביצעה ישראל בשבוע האחרון פגעו בתשתיות מפתח של הרפובליקה האסלאמית והחלישו מאוד את ההנהגה במדינה. עם זאת, הוא מטיל ספק ביכולתה של ישראל לבדה להביא לידי השמדה מוחלטת של יכולות הגרעין האיראניות.
בשיחה עם רשת הטלוויזיה ZDF אמר הקנצלר הגרמני כי אם שליטי איראן לא יואילו בטובם לסגת מתוכניותיהם, ביעור טוטאלי של פרויקט הגרעין שלהם עשוי לעמוד על הפרק. "ברור שהצבא הישראלי לא מסוגל לעשות זאת. חסרים לו כלי הנשק הדרושים. אבל לאמריקנים יש אותם", ציין מרץ.
הוא הרחיב את הדברים בריאיון נפרד לערוץ "וולט", שם אמר: "אם איראן לא תוותר – השמדה מלאה של תוכנית הגרעין שלה תהיה על סדר היום, וישראל לא תוכל לבצע זאת לבד". לשיטתו, רק בידי וושינגטון המפתחות לפתרון הבעיה, בדמות מערך חימוש מתקדם שחסר לישראל.
לצד זאת, הביע הקנצלר מרץ ספקות כבדים בנוגע לעתיד המשטר האסלאמי לנוכח מצבו הרעוע בימים אלה. "המשטר הזה נחלש מאוד וכנראה לא יחזור לכוחו הקודם, מה שהופך את עתיד המדינה לבלתי ברור. נצטרך לחכות ולראות", אמר.