0%
תקיפה לילית איראן

צה"ל פגע בכור גרעיני ובמטרות אסטרטגיות

חיל האוויר ביצע הלילה (חמישי) גל תקיפות מקיף באיראן, בו השתתפו 40 מטוסי קרב שהטילו למעלה מ-100 חימושים על עשרות מטרות צבאיות ברחבי המדינה, כולל בטהראן • בין היעדים המרכזיים שהותקפו: הכור הגרעיני הלא-פעיל באראכ, שהכיל רכיבים לייצור פלוטוניום, ואתר לפיתוח נשק גרעיני בנתנז

יענקי גולדן
אין תגובות
צה"ל פגע בכור גרעיני ובמטרות אסטרטגיות
הכור שהותקף

חיל האוויר ביצע הלילה (חמישי) גל תקיפות אוויריות נרחב ברחבי איראן, כולל במרחב טהראן. 40 מטוסי קרב תקפו, בהכוונה מודיעינית מדויקת של אגף המודיעין, עשרות מטרות צבאיות באמצעות למעלה מ-100 חימושים.

במסגרת המבצע, וכחלק מ"הפעולות הנרחבות של צה"ל לפגיעה בתוכנית נשק גרעיני של המשטר האיראני", הותקף הכור הגרעיני הלא-פעיל במרחב אראכ. התקיפה כוונה ספציפית ל"מבנה המאטם בכור, המהווה מרכיב עיקרי בייצור פלוטוניום".

בניית הכור החלה בשנת 1997 אך מעולם לא הושלמה עקב התערבות הקהילה הבינלאומית. הכור יועד במקור לייצור פלוטוניום ברמה גבוהה, המאפשרת השגת נשק גרעיני. בשנים האחרונות, כתוצאה מהסכמים שונים, המשטר האיראני קידם לכאורה את הסבת הכור לפוטנציאל ייצור פלוטוניום נמוך שאינו מאפשר השגת נשק גרעיני. עם זאת, נמסר כי "המשטר הורה באופן מכוון שלא השלים את ההסבה, שהייתה מונעת את שימושו לנשק גרעיני, זאת כדי לייצר לחץ על המערב." התקיפה הלילה בוצעה ישירות לעבר הרכיב שיועד לייצור הפלוטוניום, ובכך "למנוע את היכולת להשמשתו חזרה לייצור נשק גרעיני."

בנוסף, חיל האוויר תקף הלילה אתר המשמש לפיתוח נשק גרעיני במרחב נתנז. באתר זה, על פי המידע, ממוקמים "רכיבים וציוד ייחודיים המשמשים לפיתוח נשק גרעיני", ומתבצעים בו "פרויקטים אשר מאפשרים את האצת תוכנית הנשק הגרעיני."

התקיפות לא פסחו גם על אתרי ייצור צבאיים נוספים. מטוסי הקרב תקפו "מפעלים לייצור חומרי גלם, רכיבים המשמשים להרכבת טילים בליסטיים ואתרים לייצור מערכות וטילי הגנה אווירית איראניים". כמו כן, "הושמדו מהאוויר סוללות הגנה אווירית, אתרים לאחסון טילים, מכ"מים ואמצעי גילוי של המשטר האיראני."

הכתבה עניינה אותך?

98%
2%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture