0%
ממשיך להתעקש

שחרור מחבלים ונסיגה מלאה: אלו הדרישות המוגזמות של חמאס

חמאס דורש שחרור מאות מחבלים כולל 200 אסירי עולם, בתמורה לעשרה חטופים ישראליים חיים • בנוסף, חמאס מתנה את ההסכם בנסיגה נרחבת של כוחות צה"ל מרצועת עזה

יענקי גולדן
תגובה אחת
אלי שרעבי עם מחבלי חמאס. צילום: עבד רחים חטיב/פלאש 90

במהלך הלילה האחרון, הגיש ארגון הטרור חמאס את תשובתו הסופי למתווכים בדוחא בנוגע להצעה לעסקת שחרור החטופים והשגת הפסקת אש זמנית. על פי דיווחים התנאים שהציב חמאס כוללים שחרור של מאתיים מחבלים המרצים מאסר עולם בשל מעורבות ברצח ישראלים, בתוספת אלפיים תושבי עזה שנלקחו למעצר לאחר אירועי ה-7 באוקטובר.

לאור התנאים הקשים שהציג החטופים, החליטה לשכת ראש הממשלה על חזרתה של המשלחת מבירת קטר להמשך דיונים פנימיים.

כלי תקשורת חשפו את מלוא היקף השינויים שביקש ארגון הטרור בתגובתו האחרונה להצעת ההסכם. בין הדרישות המרכזיות בולטת הדרישה לנסיגה נרחבת יותר של הכוחות הישראליים במהלך תקופת הפסקת האש הזמנית של 60 יום, לצד ביטול מעורבותה של קרן הסיוע האמריקנית בתהליך.

העיתון הלבנוני "אל-אחבאר", הנחשב קרוב לעמדות חמאס, פרסם פרטים נוספים אודות מפות הנסיגה שדורש הארגון. הדרישות כוללות פינוי מלא של כל האזורים המיושבים, נסיגה מהציר המרכזי של רחוב סלאח א־דין הקושר בין דרום הרצועה לצפונה, וכן הקמת מיקום צבאי במרחק של 800 מטרים מקו הגבול.

הערוץ המצרי "אל-ר'ד" הוסיף מפי מקורותיו כי בתגובתו דרש חמאס שינוי נוסף במספר האסירים שישתחררו כחלק מההסכם. על פי הדיווח, הארגון מתעקש על שחרור 200 מחבלים הכלואים במאסר עולם, בתוספת 2,000 תושבי רצועת עזה שנעצרו בנסיבות שונות לאחר הטבח שביצע הארגון ב-7 באוקטובר.

הכתבה עניינה אותך?

18%
82%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture