0%
ישראל וארה"ב מחרימות

ועידת שתי המדינות של האו"ם יוצאת לדרך

עשרות שרי חוץ יתכנסו במטה האומות המאוחדות לדיון ביחסי ישראל והפלסטינים, בהובלת צרפת וסעודיה, ובצל הצהרות מקרון על הכרה במדינה פלסטינית

יצחק כהן
אין תגובות
ועידת שתי המדינות של האו"ם יוצאת לדרך
בניין האו"ם בניו יורק. צילום: Pixabay

עשרות שרי חוץ מרחבי העולם יתכנסו היום (שני) במטה האומות המאוחדות בניו יורק, בשעה 17:00 (שעון ישראל), לוועידה מיוחדת שמטרתה היא קידום פתרון שתי המדינות.

הוועידה, שנדחתה במקור מאמצע יוני בשל מבצע "עם כלביא", מתכנסת בהובלת צרפת וסעודיה, ובצל הכרזתו האחרונה של נשיא צרפת, עמנואל מקרון, על כוונתו להכיר במדינה פלסטינית. ארצות הברית וישראל בחרו להחרים את האירוע.

שר החוץ הסעודי, פייסל בן פרחאן, אישר את השתתפות מדינתו ומצרים בכנס, וציין את מטרותיהם: "אנחנו נעשה מאמצים בכדי להביא שלום צודק ומקיף שיבטיח את הקמתה של המדינה הפלסטינית בגבולות 1967 עם מזרח ירושלים כבירתה. שואפים לכונן שלום כדי לסיים את סבלו של העם הפלסטיני ולעצור את מעגל האלימות המתמשך ואת הסכסוך הממושך".

הכתבה עניינה אותך?

8%
92%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.