0%
הלחץ עובד

איראן מוכנה לנהל מו"מ עם ארה"ב אבל בתנאי אחד

סגן נשיא איראן מוחמד רזא עארף, אמר כי טהראן תהיה מוכנה לנהל משא ומתן ישיר עם ארצות הברית, אך הדגיש כי זה יקרה רק "אם הנסיבות המתאימות" יתקיימו • עם זאת, הוא הסתייג מהדרישה האמריקאית שאיראן תפסיק מיידית וללא תנאי את העשרת האורניום

יצחק כהן
אין תגובות
איראן מוכנה לנהל מו"מ עם ארה"ב אבל בתנאי אחד
תקיפה ישראלית באיראן. צילום: לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים

סגן נשיא איראן מוחמד רזא עארף, אמר כי טהראן תהיה מוכנה לנהל משא ומתן ישיר עם ארצות הברית, אך הדגיש כי זה יקרה רק "אם הנסיבות המתאימות" יתקיימו. הדברים פורסמו בסוכנות הידיעות האזרית APA, והם מגיעים על רקע משבר חמור שפוקד את איראן, הכולל מחסור במים ובחשמל.

עארף הבהיר כי כל משא ומתן חייב להיות מותנה בכך שוושינגטון תפגין "רצון אמיתי להגיע לפתרון כולל", שיכלול גמישות מצד שני הצדדים. עם זאת, הוא הסתייג מהדרישה האמריקאית שאיראן תפסיק מיידית וללא תנאי את העשרת האורניום. לדבריו, דרישה כזו היא "בלתי מציאותית", ואיראן לא תוותר על "זכותה לפיתוח גרעיני לצרכים אזרחיים" אך לא שלל פשרות עתידיות במסגרת הסכם כולל.

ההצהרות מגיעות בעיתוי רגיש עבור איראן, המתמודדת עם משבר פנימי חמור. מנהל רשות המים והביוב של טהראן הודיע כי מלאי המים של העיר יספיק "במקרה הטוב רק עד אמצע החודש הבא". דובר המועצה לקביעת אינטרס המשטר הוסיף כי אספקת המים למיליוני תושבים בבירה תופסק בתקופה הקרובה, מה שמגביר את הלחץ על הממשל.

הכתבה עניינה אותך?

87%
13%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture