0%
בפעם ה-13 ברציפות

בנק ישראל מותיר את הריבית על כנה, למרות האטה באינפלציה

בנק ישראל הודיע כי הריבית תישאר על 4.5%, החלטה שהתקבלה בין היתר על רקע חוסר הוודאות הכלכלי שנוצר עקב המשך הלחימה, גם לאחר שמדד יולי הצביע על האטה בקצב האינפלציה

יצחק כהן
אין תגובות
בנק ישראל מותיר את הריבית על כנה, למרות האטה באינפלציה
בנק ישראל. צילום: יונתן זינדל / פלאש 90

בנק ישראל הודיע היום (רביעי) כי החליט להותיר את הריבית על כנה, והיא תישאר על רמה של 4.5%. זו הפעם ה-13 ברציפות שבה הריבית נשארת ללא שינוי, וההערכות הן כי ירידה צפויה רק בחודש הבא.

ההחלטה התקבלה למרות שמדד חודש יולי שפורסם בסוף השבוע הצביע על האטה בקצב האינפלציה, שהגיעה ל-3.1% – עשירית האחוז בלבד מעל היעד העליון של בנק ישראל. עם זאת, הוועדה המוניטרית של הבנק החליטה שלא להוריד את הריבית בשלב זה, בין היתר בשל חוסר הוודאות הגדול סביב הלחימה.

הוועדה המוניטרית של בנק ישראל נימקה את החלטתה בהתמקדות בייצוב השווקים הפיננסיים והפחתת חוסר הוודאות על רקע המשך הלחימה, לצד שמירה על יציבות מחירים ותמיכה בפעילות הכלכלית.

על פי הודעת הבנק, תוואי הריבית העתידי ייקבע בהתאם להתכנסות האינפלציה ליעדה, המשך היציבות בשווקים הפיננסיים, הפעילות הכלכלית והמדיניות הפיסקלית. ההחלטה הנוכחית משקפת זהירות במדיניות המוניטרית, לנוכח האתגרים הכלכליים והביטחוניים שעמם מתמודדת המדינה.

הכתבה עניינה אותך?

38%
62%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture