0%
בהצבעת אי אמון

בזמן שהוא דואג לפלסטינים: מקרון נוחל מפלה צורבת בצרפת

בזמן שנשיא צרפת עמנואל מקרון מטיף מוסר לישראל ומגייס מדינות ברחבי העולם להכיר במדינה פלסטינית, נראה כי דווקא הוא לא מצליח להכיר לעומק בתהליכים שעוברת ארצו וזאת בצל נפילתה של ממשלת צרפת, בעקבות הצבעת אי-אמון • הממשלה היוצאת כיהנה רק ארבעה חודשים בתפקיד וראש הממשלה יזם את ההצבעה בשל חוסר יכולת להעביר את התקציב

יצחק כהן
תגובה אחת
בזמן שהוא דואג לפלסטינים: מקרון נוחל מפלה צורבת בצרפת
עמנואל מקרון. צילום: הבית הלבן

בזמן שנשיא צרפת עמנואל מקרון מטיף מוסר לישראל ומגייס מדינות ברחבי העולם להכיר במדינה פלסטינית, נראה כי דווקא הוא לא מצליח להכיר לעומק בתהליכים שעוברת ארצו וזאת בצל נפילתה של ממשלת צרפת, בעקבות הצבעת אי-אמון דרמטית אך צפויה, שהתקיימה הערב באסיפה הלאומית ובמהלכה הפסיד ראש הממשלה, פרנסואה ביירו.

ביירו, שהיה רק ארבעה חודשים בתפקיד, יזם את ההצבעה על רקע הצעות תקציב שנויות במחלוקת לשנת 2026, אך מפלגות האופוזיציה הצביעו פה אחד להדחתו, והותירו את הנשיא מקרון במצב פוליטי מורכב.

ביירו הוא ראש הממשלה הרביעי של הנשיא עמנואל מקרון שמודח מתפקידו ב-20 החודשים האחרונים. כעת עומד הנשיא מקרון בפני אתגר כפול: עליו למצוא מועמד מתאים שיוכל להרכיב ממשלה חדשה שתזכה לאמון הפרלמנט, וזאת מבלי לפזר את הפרלמנט ולגשת לבחירות בזק – אפשרות שדחה באופן נחרץ לפני ההצבעה.

עם זאת, לחץ כבד צפוי להיות מופעל נגד מקרון, במיוחד מצד מפלגת החזית הלאומית בראשות מרין לה פן, שקראה לבחירות חדשות.

בתוך כך, במערכת הפוליטית בצרפת מעריכים כי המועמד הבא שירכיב את הממשלה וצפוי גם הוא בהמשך להיות מודח בהצבעת אי אמון, יהיה דמות פוליטית מהמרכז-שמאל, בתקווה לגייס תמיכה רחבה יותר. ארמון האליזה הודיע כי מקרון ימנה ראש ממשלה חדש בימים הקרובים.

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.