0%
בפגישה בקרואטיה

סער מאשר: ישראל מסכימה להצעת טראמפ

שר החוץ גדעון סער נועד עם ראש ממשלת קרואטיה אנדריי פלנקוביץ' בזאגרב • הוא הבהיר את עמדת ישראל החותרת לסיום המלחמה על בסיס הצעת טראמפ ועקרונות הקבינט הביטחוני, תוך דגש על כך שישראל אינה התוקפן ולא תתפשר על ביטחונה

דודי סגל
אין תגובות
סער מאשר: ישראל מסכימה להצעת טראמפ
גדעון סער, במסיבת עיתונאים // צילום: תומר נויברג/Flash90

שר החוץ גדעון סער נפגש היום (שלישי) עם ראש ממשלת קרואטיה, אנדריי פלנקוביץ', במשרד ראש הממשלה בזאגרב. הפגישה כללה דיון בארבע עיניים ולאחר מכן התרחב הדיון לצוותים משני הצדדים.

בפגישה דנו השניים ביחסים הבילטרליים בין המדינות ובמצב המורכב במזרח התיכון, עם דגש מיוחד על המלחמה בחמאס בעזה. השר סער הודה לראש הממשלה פלנקוביץ' על תמיכתה של קרואטיה בישראל בשעתה הקשה לאחר טבח ה-7 באוקטובר, והביע את מחויבותו לחיזוק היחסים בין המדינות.

שר החוץ סער התייחס למצב בעזה והצהיר כי ישראל מעוניינת להגיע לסיום המלחמה על בסיס הצעתו של הנשיא טראמפ ובהתאם לעקרונות שקבע הקבינט הביטחוני של ישראל.

בפגישה, תאר השר סער את פיגוע הירי הרצחני נגד אזרחי ישראל שאירע אתמול בירושלים, וכן את ירי הרקטות מעזה על ישראל, כולל אירועים שהתרחשו השבוע.

השר סער הבהיר בפגישה כי ישראל היא המדינה שהותקפה בשנתיים האחרונות בכל החזיתות, וכי היא אינה התוקפן. הוא הוסיף כי לאויבי ישראל, בראשות איראן, הייתה ויש תוכנית להשמיד את ישראל באמצעות התקפה סימולטנית מכמה חזיתות.

לסיום, הבהיר שר החוץ סער כי ישראל מעוניינת בשלום, אך לא תוכל להתפשר על ביטחונה וביטחון אזרחיה.

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.